Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Οι ανεκμετάλλευτες επαφές της Ελλάδας στη Λιβύη και ο αποκαλυπτικός Π.Θεοδωρακίδης

Η Τουρκία έχει αρχίσει τη διείσδυσή της στη Λιβύη εδώ και χρόνια.


Το παράδοξο είναι ότι η Τουρκία κατόρθωσε να χτίσει γέφυρες σε μια χώρα με την οποία η Ελλάδα επί Καντάφι είχε καλή σχέση.


Μετά από τη πτώση του καθεστώτος του και τον θάνατο του, φαίνεται ότι δεν συνεχίσαμε να εκμεταλλευόμαστε τις σχέσεις και τους ανθρώπους που έχουμε στη Λιβύη.


Σ΄ αυτή τη κατεστραμμένη και σπαρασσόμενη χώρα.


Η Ελλάδα θα μπορούσε να είχε εκμεταλλευθεί για παράδειγμα τους αξιωματικούς που έχουν σπουδάσει στις ελληνικές ανώτατες στρατιωτικές σχολές.


Ένας απ΄ αυτούς ,είναι το δεξί χέρι του στρατηγού Χάφταρ, οι δυνάμεις του οποίου προελαύνουν και είναι πολύ πιθανό να επιβληθούν στη κυβέρνηση της Τρίπολης την οποία υποστηρίζει με κάθε μέσο ο Ερντογάν και η Τουρκία.

 
Ο αξιωματικός στις φωτογραφίες είναι ο Φαράχ Μαντάουϊ, ο οποίος είχε φοιτήσει στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και είχε συνυπάρξει με τον Ευάγγελο Αποστολάκη.


Υπενθυμίζουμε ότι τον Αύγουστο του 2014, Έλληνες βατραχάνθρωποι είχαν κάνει επιχείρηση εκκένωσης 1000 Κινέζων από τη Λιβύη.


Ήταν η επιχείρηση ΑΓΗΝΩΡ, η επιτυχία της οποίας οφείλεται και στη συνεργασία που είχαν οι ελληνικές δυνάμεις με αξιωματικούς των ΕΔ της Λιβύης, που είχαν σπουδάσει στην Ελλάδα, όπως ο Μαντάουϊ.
Το ερώτημα ,γιατί η Ελλάδα δεν έχει παρουσία στη Λιβύη -όχι στρατιωτική- παραμένει αναπάντητο.


Το απαντά ο Ταξίαρχος ε.α και αμυντικός αναλυτής Παναγιώτης Θεοδωρακίδης στη σύνεντευξή του στο Militaire.gr που θα μεταδοθεί το πρωί του Σαββάτου.


Ο κ. Θεοδωρακίδης είναι ο αξιωματικός που είχε προειδοποιήσει για τα Ίμια, από το ΝΑΤΟ όπου υπηρετούσε , προέβλεψε τη σφαγή της Συρίας και ήταν ο πρώτος που είχε μιλήσει για τα όσα τώρα βλέπουμε να συμβαίνουν στη Λιβύη.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: