Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Κατρούγκαλος: Σε άλλες χώρες οι καταλήψεις είναι πολιτιστικό φαινόμενο!

Την δική του ερμηνεία που ομολογουμένως ξένισε πολλούς έδωσε στο ζήτημα των καταλήψεων κτιρίων ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.


Μεταξύ άλλων ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι δεν αποτελούν τη βασική απειλή για την ασφάλεια των πολιτών και πρόσθεσε ότι σε άλλες χώρες αποτελούν «πολιτιστικό γεγονός».

«Ορισμένοι θέλουν να καλλιεργήσουν την ιδέα του εσωτερικού εχθρού» είπε ακόμη ο κ. Κατρούγκαλος και πρόσθεσε ότι «δεν είναι η επικοινωνία η βασική αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η βασική απειλή για την ασφάλεια των πολιτών δεν προέρχεται από τις καταλήψεις.

Υπάρχουν περιπτώσεις που πράγματι στο πλαίσιο αυτής της λεγόμενης αντικουλτούρας ανέχονται οι δήμοι σε πολλές χώρες της Δύσης», κάνοντας λόγο εν συνεχεία για «πολιτιστικό γεγονός».

«Δεν έχουμε βρει έργα τέχνης στις καταλήψεις, ούτε εικαστικά, ούτε πίνακες, ούτε γλυπτά.

Δεν έχουμε κάτι σχετικό. Βρίσκουμε κάτι κοντάρια, κάτι κράνη και μπουκάλια για τις μολότοφ» απάντησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ.
Και με σκωπτικό ύφος σημείωσε:

«Ίσως ο κ. Κατρούγκαλος να έλεγε ότι στο πλαίσιο του μεταμοντερνισμού ενδεχομένως να είναι και ένα δρώμενο να πετάς μολότοφ».


Δεν υπάρχουν σχόλια: