Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

ΘΑ ΝΟΙΩΣΟΥΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΙΣ ΤΟΡΠΙΛΕΣ ΤΟΥ... Οι Τούρκοι ψάχνουν το υποβρύχιο-«φάντασμα» του ΠΝ

Ανίκανα τα συστήματα της Άγκυρας στο Αιγαίο!

H Ελλάδα έχει μάθει να ζει με την τουρκική προκλητικότητα και, διαχρονικά, είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή για να απαντήσει και να αναχαιτίσει τις όποιες προσπάθειες των γειτόνων να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στο Αιγαίο.


Ετσι έγινε και χθες, παραμονή των Χριστουγέννων, όταν τα ελληνικά μαχητικά αναχαίτισαν, ξανά, επιτυχώς τους Τούρκους πιλότους που βγήκαν για… βόλτα πάνω από τα ακριτικά νησιά μας.



Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τρίτης, υπήρξε ενημέρωση ότι σημειώθηκαν δύο υπερπτήσεις πάνω από το ανατολικο Αιγαίο από τουρκικά μαχητικά.


Συγκεκριμένα δύο F-16 πέταξαν από το νησί της Ρω στις 15.34 στα 30.000 πόδια, ενώ ακολούθησε και δεύτερη υπερπτήση με ζεύγος αεροσκαφών F-16 σε ύψος 15.000 ποδιών στις 16.16 το απόγευμα.



ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΜΕ CN-235

Όπως ανέφερε σε αποκλειστικό του ρεπορτάζ το Πενταπόσταγμα, σε μία απίστευτη πρόκληση προχώρησαν σήμερα το πρωί οι Τούρκοι, καθώς έστειλαν κατασκοπευτικό CN-235 στην καρδιά του Αιγαίου.



Πρόκειται για μία κίνηση που δείχνει ποια θα είναι η στάση της Άγκυρας από εδώ και στο εξής.



ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΑΝ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΗ

Mάλιστα οι Τούρκοι παρενόχλησαν ηχητικά το ελικόπτερο του υφυπουργού Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, την ώρα που πετούσε κοντά στη Ρω.



Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μέσω ασυρμάτου, πιλότοι είπαν στο πλήρωμα ότι βρίσκονται σε τουρκικού εναέριο χώρο.

Οι κυβερνήτες του ελικοπτέρου το αγνόησαν και συνέχισαν την πτήση τους.


O ΦΟΒΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

Η αεροπορική υπεροχή έναντι των συνολικά οκτώ F-16 της Τουρκίας ήταν απόλυτη όχι μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο που έβαλε στο στόχαστρό της η Τουρκία αλλά και στο κεντρικό.



Eκτός της 343 Μοίρας που βρίσκεται σε καθήκοντα «readiness» στο Καστέλλι και που ενεπλάκησαν με τα Τουρκικά αεροσκάφη, η 331 Μοίρα «Θησέας» με τα Mirage 2000-5 στην Σκύρο απογειώθηκε για την αναχαίτιση των τουρκικών μαχητικών που θέλησαν να κάνουν υπερπτήσεις πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά όταν πλέον έπεσε το σκοτάδι.



Οι υπερπτήσεις, που έχουν φτάσει σε ρεκόρ δεκαετίας, αυτή τη φορά σε Μεγίστη, Ρω και Στρογγύλη, δείχνουν τις τουρκικές προθέσεις, ωστόσο, για το Ελληνικό Επιτελείο είναι μια μορφή προπετάσματος καπνού διότι βλέπουν – κι έχουν ενημερώσει την πολιτική ηγεσία- ότι η Τουρκία θα θελήσει να «φουρτουνιάσει» για τα καλά τα νερά στο Καστελόριζο.



Το υποβρύχιο-φάντασμα

Αυτό που εξοργίζει ωστόσο τους Τούρκους υψηλόβαθμους αξιωματικούς είναι η ανικανότητα των «κατασκόπων» τους να βρουν το υποβρύχιο-φάντασμα type 214.


Τα τουρκικά ελικόπτερα αναζητούσαν γι’ άλλη μια φορά το υποβρύχιο-φάντασμα του Πολεμικού Ναυτικού που παραμένει αθέατο στην ευρύτερη περιοχή.

Ο τρόμος του Ελληνικού type 214 από τη μια και ο εκνευρισμός του να μην μπορούν να το εντοπίσουν από την άλλη δημιούργησε ένα ακόμη εκρηκτικό μείγμα στα νερά της περιοχής.


Πάνω από 100 παραβιάσεις

Χωρίς τον Δεκέμβριο καταγεγραμμένο, στα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, οι υπερπτήσεις σε ακριτικά νησιά της ελληνικής επικράτειας από τουρκικά αεροσκάφη έχουν αγγίξει τις 100.


Και μόνο από αυτό το στοιχείο φαίνεται ξεκάθαρα η πολιτική της έντασης, των ηθελημένων έκνομων ενεργειών.


Το 2018 οι υπερπτήσεις ήταν κατά πολύ λιγότερες, μόλις 47. Το 2017 ο αριθμός πέφτει ακόμη περισσότερο στις 39, ενώ μια χρονιά πριν το 2016 οι υπερπτήσεις ήταν 57.



Ακόμη μια χρονιά πιο πίσω το 2015 ήταν μόλις 36. Σε σχέση λοιπόν με τις σχεδόν 100 που αγγίζει φέτος η Τουρκία, φαίνεται ότι επιδιώκουν το κάτι περισσότερο και ψάχνουν τον τρόπο.



Επιπλέον κάθε φορά που Έλληνας Αξιωματούχος έχει βρεθεί στην ακριτική Ελλάδα, βιώνει την τουρκική παραβατικότητα. Την παραμονή των Χριστουγέννων σειρά είχε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής.



Ο Πρώην Α/ ΓΕΣ είχε ζήσει και ως Αρχηγός τις έκνομες συμπεριφορές των γειτόνων και πάλι στο σύμπλεγμα του Καστελόριζου.


Το ίδιο σκηνικό έχει επαναληφθεί με τον πρώην πρωθυπουργό, με υπουργούς, με Αρχηγούς των ΕΔ, με Διοικητές της ΑΣΔΕΝ.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: