Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Βίντεο ντοκουμέντο! Τούρκοι παρενοχλούν ελληνικό αλιευτικό κοντά στην Καλόλιμνο

Παρενόχληση από σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής καταγγέλλει ένας Έλληνας ψαράς νοτιοανατολικά της Καλολίμνου, κοντά στα Ίμια.

Ο ψαράς που κατήγγειλε το περιστατικό στο λιμεναρχείο Καλύμνου εξηγεί ότι οι Τούρκοι τον παρενόχλησαν τρεις φορές μέσα σε πέντε ώρες, ζητώντας του να απομακρυνθεί από την περιοχή.
Ο ίδιος μάλιστα έχει καταγράψει το συμβάν σε βίντεο το οποίο παρουσιάζει το Open.
Στο βίντεο φαίνεται η στιγμή που το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής έχει πλησιάσει το ελληνικό ψαράδικο και το παρενοχλεί για να απομακρυνθεί από την περιοχή.
 
O Έλληνας καπετάνιος όμως δεν πτοείται και απαντάει ψύχραιμα στις κλήσεις των Τούρκων λιμενικών.

“Μια ώρα αλεπάρουμε, μια ώρα αλεπάρουμε παραγάδια και φεύγουμε!”, τους φώναξε.

 
Το αλιευτικό πλέει παράλληλα με το τουρκικό περιπολικό και οι Έλληνες ψαράδες καταγράφουν καρέ καρέ τις κινήσεις του με τα κινητά τους.
Οι παρενοχλήσεις από το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής γίνονται περίπου ένα μίλι δυτικά των Ιμίων και πολύ κοντά στην Καλόλιμνο.
Τρεις φορές σε διάστημα έξι ωρών τουρκικό σκάφος παρενόχλησε χθες το πρωί ελληνικό ψαράδικο όπως καταγγέλλει στο Open o ψαράς.
“5 το πρωί και 10.30 ξαναήρθε και 11.30 ήρθε και πάλι.
Εμείς δεν φοβόμαστε, εμείς φοβόμαστε μη φέρουμε κανένα επεισόδιο”, λέει ο Έλληνας ψαράς.
“Άμα δεν πάμε και φέτος εμείς με το καΐκι που δουλεύουμε μέσα εκεί πέρα πάνω σιγά σιγά θα πάνε κοντά στην Καλόλιμνο και δεν θα μας αφήσουν, ούτε στο νησί μας δεν θα μας αφήσουν
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: