Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

«Τρελάθηκαν» οι Τούρκοι: «Σχέδιο μετατροπής της Κων/πολης σε αυτόνομο κρατίδιο»! – «Φούντωσαν» οι θεωρίες για την «Εcumenopolis»

Πυρ και μανία είναι πολλοί Τούρκοι αξιωματούχοι, ειδικοί αλλά και στρατιωτικοί που πρόσκεινται στον κεμαλισμό, μετά την ανακοίνωση από τον πρόεδρο Ερντογάν της ενάρξεως κατασκευής του καναλιού της Κων/πολης, το οποίο κατά τους ίδιους “ανοίγει τους Ασκούς του Αιόλου” στην περιοχή, μαζί με τις συζήτηση για την συνθήκη του Μοντρέ.

 
Τούρκος ειδικός ερευνητής δημοσιογράφος αναφέρει ότι δεν υπάρχουν ικανοποιητικές πληροφορίες σχετικά με το γιατί ακριβώς κατασκευάζεται το κανάλι της Κων/πολης.
Yusuf KIRTORUN@YusufKirtorun
 
ECUMENOPOLIS
Kanal İstanbul'un neden yapıldığı konusunda dikkat edin tatmin edici bir bilgi yok. Ama Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi'nin İstanbul'u Vatikan tarzında (Ekümenik) bir din devleti yapmak gibi bir projesi yıllardır var.
View image on Twitter
167 people are talking about this
 
 
Ωστόσο, κατά τον ίδιο (Yusuf Kirtorun) το Ελληνορθόδοξο Οικουμενικό Πατριαρχείο, φέρεται να έχει εδώ και πολλά χρόνια,  “σχέδιο για να καταστήσει την Κωνσταντινούπολη ένα θρησκευτικό κράτος, παρόμοιο με το Βατικανό (Οικουμενικό)”, κάτι που φυσικά αποτελεί αποκύημα της φαντασίας των Τούρκων.
 
Έτερος Τούρκος πολιτικός και ιστορικός με το όνομα Yusuf Halaçoğlu, αναφέρει ότι είναι επικίνδυνο το όλο σχέδιο για το κανάλι της Βασιλεύουσας.
Yusuf Halaçoğlu@yusufhalacoglu
 
Evet Kanal İstanbul konusunu yazmak farz oldu.Şayet bu kanalı oradan açarsanız, şu problemler çıkar. 1.Stratejik olarak Trakya'nın savunulması, 2. Vatikan gibi Rum Patrikhanesine Ekümenik sahası açılması. Gelin bu projeyi Sakarya nehri, Sapanca gölü ve İzmit Körfezine kaydırın(1)
1,333 people are talking about this
 
 
Αν ανοίξετε αυτό το κανάλι εκεί, προκύπτουν τα ακόλουθα προβλήματα. 1. Κίνδυνος για την στρατηγική υπεράσπιση της Θράκης, 2. Οικουμενικό κράτος του Ελληνικού Πατριαρχείου όπως το Βατικανό”, δηλώνει ο ίδιος.
 
 
Αυτές οι αντιδράσεις υπήρχαν και “σιγόκαιγαν” εδώ και καιρό στην Τουρκία, ανάμεσα σε κόμματα και πολιτικές φατρίες, αλλά μετά την επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ κ. Δένδια τα Χριστούγεννα και την φωτογραφία του με τον Δήμαρχο Εκρέμ Ιμάμογλου (το κατηγορούν οι Τούρκοι ως ελληνογενή), τα σενάρια αυτά φούντωσαν με δεδομένη την ανακοίνωση Ερντογάν για την έναρξη των εργασιών κατασκευής του περιβόητου καναλιού.

Η τουρκική “ερντογανική” εφημερίδα Takvim, σχολίασε επιδεικτικά την ανάρτηση του ΥΠΕΞ κ. Δένδια για τη συνάντηση που είχε με τον Εκρέμ Ιμάμογλου, καθώς ο ΥΠΕΞ έγραψε “Κων/πολη” και όχι Ινσταμπούλ. Την ίδια στιγμή πολλοί “σκοτεινοί” τουρκικοί κύκλοι εκτιμούν ως «περίεργη» τη συνάντηση των δύο αξιωματούχων στην Κων/πολη, την ώρα που ο Τούρκος Πρόεδρος ήταν στην Τυνησία.

«Το σχέδιο για το κανάλι του Τούρκου Προέδρου  στην Κωνσταντινούπολη, που αφορά την  την οικοδόμηση μιας τεχνητής υδάτινης  αρτηρίας η οποία θα συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με τη θάλασσα του Μαρμαρά παράλληλα με το Βόσπορο, δεν θα άλλαζε τη Σύμβαση του Μοντρέ«, δήλωσε προχθές ο Ρώσος πρέσβης στην Τουρκία  Αλεξέι Ερκώφ.

Σε απάντηση  ερώτησης του Τούρκου δημοσιογράφου Μουράτ Γιέτκιν, ο Ρώσος πρεσβευτής Erkhov είπε ότι οι εξαγωγείς πετρελαίου θα μπορούσαν να συγκρίνουν τα κόστη αναμονής των πλοίων.
 
«Ένα τέτοιο κανάλι δεν θα αλλάξει δραματικά  την κατάσταση της κυκλοφορίας, ακόμα κι αν μπορούσε να χαλαρώσει την κυκλοφορία μέσω του Βοσπόρου.
Η κυκλοφορία μέσω του στενού των Δαρδανελλίων, από την άλλη πλευρά, θα παραμείνει αμετάβλητη», δηλώνει ο έμπειρος Ρώσος διπλωμάτης.

Αναφερόμενος στο σχόλιο του Ρώσου πρέσβη ότι η Μόσχα βλέπει το κανάλι της Κων/πολης ως ένα «πολύ μακροπρόθεσμο» έργο για το μέλλον, ο Τούρκος δημοσιογράφος Yetkin έγραψε ότι : 
«αυτά τα λόγια αποτελούν σημάδι που αποκαλύπτει την αρνητική άποψη της Μόσχας για το έργο και ότι το όνειρο του Ερντογάν δεν θα υλοποιηθεί σύντομα».

Το σκηνικό αρχίζει εκ νέου να μυρίζει ‘‘μπαρούτι‘ στο ελληνικό Αρχιπέλαγος, με το θέμα της Λιβύης και της ΑΟΖ, φέρνοντας κοντά πολλά γεγονότα στο προσκήνιο, τα οποία κάποτε δεν διανοείτο κανένας ότι μπορούν να συμβούν.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: