Παιχνίδια της Τουρκίας με ασκήσεις Έρευνας και διάσωσης, με την Άγκυρα να συνεχίζει τις προκλήσεις της στο Αιγαίο.

Η τακτική των NAVTEX δεν έχει τελειώσει για τους Τούρκους, και με τις διεκδικήσεις τους επιχειρούν να ελέγξουν περιοχές ελληνικής κυριαρχίας.
 
Είναι θέμα χρόνου οι προκλήσεις της Άγκυρας να βγουν εκτός ελέγχου με απρόβλεπτες συνέπειες, προκαλώντας κάποιο σοβαρό «ατύχημα» ή επεισόδιο στις επίμαχες περιοχές.

Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό βρίσκονται σε εγρήγορση για τις τουρκικές κινήσεις, οι οποίες αντιμετωπίζονται σχεδόν με την έναρξή τους.

Νέα πρόκληση της Τουρκίας, όπως αναφέρει το news.gr, με προσπάθεια καπελώματος άσκησης Έρευνας και Διάσωσης της Ελλάδας στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου.
 
Ενώ η Αθήνα μέσω του σταθμού του Ηρακλείου που έχει την σχετική δικαιοδοσία εξέδωσε NAVTEX την Πέμπτη δεσμεύοντας την σχετική περιοχή η Τουρκία μέσω του σταθμού της Αττάλειας που δεν έχει καμιά σχετική δικαιοδοσία εξέδωσε αντιNAVTEX με την οποία αναφέρει πως η οδηγία προς ναυτιλομένους της Αθήνας εκδόθηκε από μη εξουσιοδοτημένο σταθμό.

Πάει δε ένα βήμα πιο κάτω και λέει ότι επαναμεταδίδεται από τον σταθμό της Αττάλειας για την ασφάλεια των ναυτικών.
 
 
Την ίδια μέρα εξέδωσε άλλες δύο, η μία με τις ίδιες συντεταγμένες με την ελληνική και η επόμενη με μεγαλύτερη περιοχή.

Σήμερα προχώρησε σε νέα έκδοση οδηγίας προς ναυτιλομένους για το ερευνητικό Barbaros με το οποίο δεσμεύει περιοχή νοτιοανατολικά της Κύπρου για το χρονικό διάστημα από τις 22 Δεκεμβρίου μέχρι τις 31 Μαΐου.