Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Επιστολή του Γιάννη Λαγού στον Πρέσβη του Πακιστάν για τον ύποπτο ρόλο που διαδραματιζει ο Τζ. Ασλάμ…

Υπόψιν του πρέσβη του Πακιστάν στην Ελλάδα,
Αξιότιμε κ. Πρέσβη Σας απευθύνω την παρούσα επιστολή με τη θεσμική ιδιότητα του Ανεξάρτητου Βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


Το Σάββατο 14/12/2019, διοργανώθηκε στην Αθήνα από την φερόμενη ως «Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «Η Ενότητα» με πρόεδρο τον διαβόητο Τζαβέντ Ασλάμ, συλλαλητήριο και πορεία στην Ελληνική Βουλή.

Η εν λόγω εκδήλωση- που όπως γνωρίζετε δεν καλύπτεται από κανένα εγχώριο νομοθετικό πλαίσιο, αφού διοργανώθηκε από άτομα που δεν έχουν συνταγματικά (ως αλλοδαποί) το δικαίωμα του συνέρχεσθαι (άρθρο 11 παρ. 1 Συντάγματος)- έλαβε χώρα εξ αφορμής ενός «συμβάντος» που η ίδια η «κοινότητα» ανέδειξε και κατήγγειλε στις 3/12/2019, επειδή, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, κάποιος Έλληνας, «προσέβαλε τα θρησκευτικά αισθήματα των μουσουλμάνων».

Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από την ΕΛΑΣ, όπως παραδέχεται ό ίδιος ο Ασλάμ που δήλωσε επί λέξει ότι «ήταν πάρα πολύ δύσκολο να συγκρατήσω το πλήθος» (βλ. συνέντευξη στον δημοσιογράφου του «Πρώτου Θέματος» Μανώλη Γαλάνη)

Ως εκ τούτου προκύπτει ότι ο εν λόγω (Ασλάμ), κινητοποιεί και κατά βούληση «συγκρατεί» ή προτρέπει και εν πάσει περιπτώσει κατευθύνει συμπατριώτες σας Πακιστανούς, σε πράξεις που αφορούν την τρέχουσα κοινωνική και πολιτική ζωή στην Ελλάδα.

Με την θεσμική ιδιότητα που κατέχω, επιθυμώ, εν όψει άλλων ενεργειών που προτίθεμαι να λάβω, να σας ρωτήσω – παρακαλώντας για την κατά το δυνατόν άμεση απάντησή σας, στα κάτωθι ερωτήματα που αφορούν τον συμπολίτη σας:

1) Η «κοινότητα» που φέρεται να εκπροσωπεί ο εν λόγω είναι αναγνωρισμένη από την πρεσβεία σας ως αντιπροσωπευτική των διαβιούντων Πακιστανών στην Ελλάδα;
Πόσους εκπροσωπεί;
Υπάρχουν άλλες τέτοιες κοινότητες ομοεθνών σας, και ποιες ;
2) Ο Ασλάμ έχει τακτική επαφή με την πρεσβεία της χώρας σας και κατέχει διαβατήριο νόμιμα ανανεωμένο από αυτήν ή όχι και γιατί;

3) Εγκρίνει η πρεσβεία σας τις δράσεις, ενέργειες, δηλώσεις και εν γένει δημόσια συμπεριφορά του εν λόγω ατόμου στην Ελλάδα και αν όχι, γιατί;

Το γεγονός ότι η Πρεσβεία σας διαχρονικά έχει μείνει εξοργιστικά απαθής στις δημόσιες προκλήσεις αυτού του ατόμου, χωρίς να τον ανακαλεί στην τάξη και χωρίς να του επιβάλει κυρώσεις για την «δράση» του, αφήνει την εντύπωση ότι σιωπηρά αποδέχεται τις κινήσεις και θέσεις του, ήτοι ότι εμμέσως αυτές εκπορεύονται από την ίδια την Πρεσβεία και την Κυβέρνηση του Πακιστάν.

Αν πράγματι είναι έτσι, τότε μιλάμε για μια απαράδεκτη και άνευ προηγουμένου παρέμβαση- μέσω ενός «αχυρανθρώπου»- στην εσωτερική ασφάλεια της χώρας μας, αφού αυτός, με τον κόσμο που ερήμην σας κινητοποιεί, διαταράσσει δυνητικά τόσο τη δημόσια τάξη όσο και την κοινωνική ειρήνη, εκμεταλλευόμενος τα θρησκευτικά αισθήματα των ομοεθνών του, εναντίον της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων.


Τότε συνακόλουθα, υποχρεούστε να λάβετε θέση, απολογούμενοι για τις δράσεις και τις δημόσιες εκφράσεις και παρεμβάσεις του, που θίγουν το δημόσιο αίσθημα των Ελλήνων που ο εν λόγω προσβάλλει βάναυσα κάνοντας στη χώρα που τον φιλο...

 www.elkosmos.gr © www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: