Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

ΓΔΑΕΕ: Έπεσαν υπογραφές για δυο UAV Heron και για τα Mirage-2000-5

ΓΔΑΕΕ: Έπεσαν υπογραφές για δυο UAV Heron και για τα Mirage-2000-5 – Τι ανακοίνωσε η ΓΔΑΕΕ για τις επισκέψεις του Θεόδωρου Λάγιου


Την 18 και 19 Δεκεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Γενικού Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ, Αντιπτεράρχου (Ι) Θεόδωρου Λάγιου (ε.α.), στο Ισραήλ, κατόπιν πρόσκλησης της Ισραηλινής πλευράς.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον ομόλογο του της SIBAT, Τξχο (ε.α.) Yair KULAS, με τον οποίο συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Israel Aerospace Industries (IAI), κατόπιν αιτήματος της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, υπογράφηκε το draft της συμφωνίας για την προμήθεια δυο UAV Heron, ενώ αναμένεται οι τελικές υπογραφές να πέσουν στην ΑΘήνα στις 15 Ιανουαρίου 2020.

Ενω τω μεταξύ, σήμερα Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019, υπογράφηκαν οι συμφωνίες πλαίσιο που αφορούν στην υλοποίηση του υποπρογράμματος
 
«Εν Συνεχεία Υποστήριξη (FOS) Ο/Σ Μ2000/-5» σύμφωνα με τον ν. 4650/2019, μεταξύ της ΓΔΑΕΕ και κάθε μία εκ των τριών κατασκευαστριών εταιρειών DASSAULT AVIATION, THALES DMS FRANCE και SAFRAN AIRCRAFT ENGINES.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: