Του Ανδρέα Μουντζουρούλια
 
Επιβεβαιώνονται πλήρως ***οι χθεσινές πληροφορίες του Πενταπόσταγμα.

Πρώτοι χθες αναφέραμε, πως μαχητικά από Αίγυπτο & ΗΑΕ, μαζί με τον στρατό του LNA θα ετοίμαζαν επιχείρηση κατά του GNA και τουρκικών φορτίων που θα πήγαιναν για να υποστηρίξουν τους ισλαμιστές.
Αργά χθες το βράδυ ο εκπρόσωπος του LNA στρατηγός Khaled al-Mahjoub, επιβεβαίωσε ότι καταστράφηκε ολοσχερώς αποστολή όπλων που όδευε από την Τουρκία προς τους ισλαμιστές. Περισσότερες πληροφορίες δεν μας έδωσε. Δηλαδή δεν έγινε γνωστό εάν το χτύπημα έγινε στη θάλασσα, ή στην ξηρά, αλλά το σημαντικό βρίσκεται στο ότι ξεκίνησαν και επίσημα οι επιχειρήσεις κατά Τούρκων στη Λιβύη.
 
Πάντως πολλοί αναφέρουν όρι η αποστολή περιείχε πυρομαχικά, όπλα, UAV και οχήματα Kirpi.
Τι αναφέραμε χθες:
 
 
Αίγυπτος και ΗΑΕ, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ετοιμάζονται να βοηθήσουν τον Χαφτάρ δημιουργώντας μια εναέρια ασπίδα με τα αεροσκάφη τους, στην τελική επίθεση τους, ώστε από το νέο έτος η πόλη να ανήκει στο Λίβυο στρατηγό.
Μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-9 και F-16C/D της πολεμικής αεροπορίας των Η.Α.Ε. και της Αιγύπτου φέρονται να προετοιμάζονται (με διακριτικά ή χωρίς) να πραγματοποιήσουν αεροπορικές επιδρομές εναντίον των ισλαμικών πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από την Τουρκία στην Τρίπολη, με σκοπό να καταληφθεί η πόλη από τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης, πριν προλάβουν οι Τούρκοι να στείλουν στρατεύματα, είτε με αεροσκάφη, είτε με πολεμικά πλοία τους.
Δηλώσεις-σοκ Ερντογάν:
Την ίδια στιγμή, σε βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, ο Ερντογάν για να δικαιολογήσει την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη, δήλωσε πως και η Ρωσία έχει στείλει 800 στελέχη της ομάδας Wagner.
 
Η Μόσχα δεν το παραδέχεται επισήμως ότι έχει εμπλοκή στη Λιβύη, όμως ο Ερντογάν έδωσε στεγνά τον Β. Πούτιν και αναμένουμε εξελίξεις επί του ζητήματος.
Εν τω μεταξύ χθες, η Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης που ελέγχεται από το Χαφτάρ, έστειλε επίσημο αίτημα, όπου ζητά από τον Αραβικό Σύνδεσμο να ενεργοποιήσει το στρατιωτικό σκέλος του κατά της επερχόμενης τουρκικής εισβολής στη Λιβύη.
Με λίγα λόγια η κόλαση για τον Ερντογάν ξεκίνησε!
Οι δηλώσεις του στρατηγού για τον βομβαρδισμό του τουρκικού φορτίου:
سكاي نيوز عربية @skynewsarabia
 
الجيش الليبي: دمرنا أسلحة قطرية وتركية في
Embedded video
201 people are talking about this
 
 
7D News @7Dnews
 
The Libyan National Army (LNA) said that it had destroyed a weapons shipment sent by Ankara to the outlawed militias taking over the capital city of Tripoli. https://7dnews.com/news/lna-destroys-arms-supplied-by-ankara-to-militias 

LNA Destroys Arms Supplied by Ankara to Militias

The Libyan National Army (LNA) said on Tuesday December 10th that it had destroyed a weapons shipment sent by Ankara to the outlawed militias taking over the capital city of Tripoli, according to Sky...
7dnews.com
See 7D News's other Tweets
 
 
Abdullah Bozkurt@abdbozkurt
 
For the second day in a row, Turkish President makes a case for sending troops to , predicts a new military deal will be finalized soon, gives Russian private security contractor Wagner Group as an example for sending soldiers.
Embedded video
See Abdullah Bozkurt's other Tweets