Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Στο έλεος των αντιεξουσιαστών η χώρα

Τρεις επιθέσεις σε τρεις μέρες από Ρουβίκωνα, ενώ άλλοι έσπασαν τράπεζα και έκαναν «ντου» στο ρωσικό προξενείο


Ξέφραγο αμπέλι είναι πλέον η χώρα, που φαίνεται πως με την ανοχή της κυβέρνησης εξελίσσεται σε έρμαιο των αντιεξουσιαστών!

Χθες ο Ρουβίκωνας προχώρησε σε ακόμη μία... παρέμβαση -για τρίτη συνεχόμενη ημέρα-, βάζοντας στο στόχαστρο τα γραφεία εταιρίας ενοικίασης εργαζομένων στους Αμπελοκήπους.

Την ίδια στιγμή, αντιεξουσιαστές κρέμασαν πανό στο ρωσικό προξενείο στο Χαλάνδρι, ενώ άλλη ομάδα κουκουλοφόρων πραγματοποίησε καταδρομική επίθεση σε τράπεζα στην πλατεία Κάνιγγος, στο κέντρο της Αθήνας. 

Συγκεκριμένα, η νέα παρέμβαση από μέλη του Ρουβίκωνα σημειώθηκε σε εταιρία ενοικιάσεως εργαζομένων επί της λεωφόρου Μεσογείων στους Αμπελοκήπους.

Περίπου 20 μέλη της αναρχικής ομάδας εισήλθαν στα γραφεία της εταιρίας, πέταξαν τρικάκια με συνθήματα και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Η Αστυνομία ενημερώθηκε από τους υπευθύνους της εταιρίας μετά την αποχώρηση των μελών του Ρουβίκωνα και ύστερα από αναζητήσεις στη γύρω περιοχή έγιναν δύο προσαγωγές υπόπτων.


Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με κείμενο που ανάρτησε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.


Μεταξύ άλλων αναφέρει πως «στον πυρήνα της φιλοσοφίας αυτών των εταιριών έννοιες όπως το 8ωρο και η σταθερή εργασία είναι παρωχημένες και δυσλειτουργικές.

Αυτό που προσπαθούν να επιβάλουν είναι η “εργασία επόμενης γενιάς”, όπως το ονομάζουν οι ίδιοι, και εδώ και δεκαετίες προωθούν την έννοια αυτή, η οποία δεν είναι παρά ένας ευφημισμός πίσω από τον οποίο κρύβεται το αίσχος των 4ωρων συμβάσεων με τις απλήρωτες υπερωρίες και τους μισθούς επιπέδου φιλοδωρήματος».

Κάνουν τα... στραβά μάτια

Ο Ρουβίκωνας έχει κλιμακώσει τη δράση του το τελευταίο διάστημα, τη στιγμή που η πολιτική ηγεσία φαίνεται πως κάνει τα... στραβά μάτια.


Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή τα ξημερώματα μέλη του Ρουβίκωνα πραγματοποίησαν επίθεση με βαριοπούλες στο πολυκατάστημα Leroy Merlin στη λεωφόρο Κηφισίας, ενώ τη Δευτέρα εισέβαλαν στην πρεσβεία της Ελβετίας στο Κολωνάκι και πέταξαν φέιγ βολάν. 


Χθες το μεσημέρι, γύρω στις 13.30, ομάδα αντιεξουσιαστών σήκωσε πανό και πέταξε τρικάκια με συνθήματα έξω από το ρωσικό προξενείο, στην οδό Τζαβέλλα στο Χαλάνδρι.


Στις Αρχές σήμανε συναγερμός, ωστόσο, όταν έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί, οι αναρχικοί είχαν προλάβει να εξαφανιστούν. 


Εξάλλου, καταδρομική επίθεση μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησε χθες μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών.


Τρία άτομα με κουκούλες έσπασαν την τζαμαρία υποκαταστήματος τράπεζας που βρίσκεται στην Κάνιγγος, στην οδό Τζορτζ.

Οι δράστες, αφού προκάλεσαν φθορές, τράπηκαν σε φυγή.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αστυνομία προχώρησε σε οκτώ προσαγωγές.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: