Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Ε.Βενιζέλος: "Προχωράνε άμεσα εκσυγχρονισμός Apache και AΦΝΣ"


Δύο κύρια προγράμματα, του αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας και του εκσυγχρονισμού των επιθετικών ελικοπτέρων AH-64Α Block I πρόκειται να ολοκληρωθούν τους αμέσως επόμενους μήνες σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.
Επίσης σε επίπεδο εξοπλιστικών προγραμμάτων αναμένεται να «ξεκαθαρίσει» η κατάσταση σε ότι αφορά τα προβλήματα που έχουν ανακύψει τόσο στο επίπεδο συμβάσεων, όσο και τεχνικών προβλημάτων με το μεταφορικό C-27. 

Οι Ιταλοί φαίνεται ότι έχουν καταφέρει να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα στεγανοποίησης του αεροσκάφους, το οποίο έτσι ή αλλιώς έχει πετύχει μια καλή καριέρα στο εξωτερικό.

Ένας άλλος «γόρδιος δεσμός» θα επιχειρηθεί να λυθεί, το πρόγραμμα του ΕΡΜΗΣ ΙΙ, αλλά εκτιμούμε ότι αυτό είναι πρακτικά αδύνατο χωρίς επιπλέον χρηματοδότηση.

Σε ότι αφορά  το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των Apache εκτιμάται ότι η LoR θα έχει σταλεί μέχρι το τέλος του έτους με διατύπωση «μη δεσμευτική» για την ελληνική πλευρά. Επιτέλους θα δρομολογηθεί λύση και για το AΦΝΣ.

Είτε με την μορφή διαγωνισμού είτε με την μορφή αξιοποίησης υφιστάμενων μεταχειρισμένων αεροσκαφών της Ο.Α. Αποκλείεται η λύση των «αρχαίων» P-3Β.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: