Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Θράκη: Ουδείς ασχολείται, παρά το σοβαρότατο πρόβλημα



Καταγγελία για διαστρέβλωση συνέντευξής του σε βουλγαρικό έντυπο, εκτοξεύει ο εκδότης της πομακικής εφημερίδας «Ζαγαλίσα», μιλώντας για κύκλους που επιθυμούν την χειραγώγηση των Πομάκων!

 Στο θέμα του οδοιπορικού της Βουλγάρας δημοσιογράφου, Τάνια Μαλάνεβα, στη βουλγαρική εφημερίδα «ΣΕΓΚΑ», είχε αναφερθεί και το «defence-point.gr» στις 9 Οκτωβρίου.

Ο τίτλος του άρθρου ήταν «αντιστέκονται απεγνωσμένα στον εκτουρκισμό οι Βούλγαροι Πομάκοι στην Ελλάδα», όμως στο κείμενο υπερτονιζόταν με «ύπουλο» θα μπορούσε να θεωρήσει κανείς τρόπο, ο «βουλγαρικός ψυχολογικός σύνδεσμος» των Ελλήνων Πομάκων. 

Αναφερόταν ότι αποκαλούν τα χωριά τους με βουλγαρικά ονόματα, μιλούν επί της ουσίας τη βουλγαρική γλώσσα, ενώ εμφανίζει τον εκδότη της εφημερίδας «Ζαγαλίσα», Ιμάμ Αχμέτ, να αναφέρει ότι οι Πομάκοι θέλουν να διατηρήσουν τη σλαβική-βουλγαρική που είναι η μητρική τους γλώσσα!

 Επίσης, να δηλώνει ότι οι Πομάκοι είναι πιο κοντά στη Βουλγαρία και ζητούν βοήθεια για να σπουδάσουν τα παιδιά τους σε βουλγαρικά πανεπιστήμια, καθώς επίσης και φροντιστήρια εκμάθησης βουλγαρικής γλώσσας.

 Η κορυφαία δήλωση του Ιμάμ Αχμέτ, η οποία και αποτελεί κόλαφο για την ελληνική πολιτική στη Θράκη συνολικότερα, ήταν ότι «οι Έλληνες μέσα σε πενήντα χρόνια μας έκαναν Τούρκους, ενώ οι Τούρκοι πέντε αιώνες δεν  μπόρεσαν να μας κάνουν Τούρκους»!

 Το «defence-point.gr» είχε εκτιμήσει, ότι ακόμη και να δεχθεί κανείς ότι οι Πομάκοι δεν έχουν την παραμικρή πρόθεση να δημιουργήσουν προβλήματα στην Ελλάδα, κύκλοι στη Βουλγαρία που δεν έχουν ποτέ ξεχάσει το όνειρο της εξόδου στο Αιγαίο, σπεύδουν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία.

 Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Ιμάμ Αχμέτ, μιλώντας στο θρακικό ραδιόφωνο «Χρόνος 87,5 FM», διέψευσε το περιεχόμενο της συνέντευξης, αυτά δηλαδή που του αποδίδονται ότι δήλωσε! 

Πρόκειται στην κυριολεξία για απόδειξη του ότι η Θράκη έχει τεθεί στο στόχαστρο κύκλων που επιθυμούν την αποσταθεροποίησή της, είτε οι προαναφερθέντες βουλγαρικοί κύκλοι, είτε η γνωστή άθλια στάση της Άγκυρας που εκτρέφεται από την ελληνική ανυπαρξία, είτε συνδυασμό των δυο ανωτέρω.

 «Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα» είναι η παροιμία που ταιριάζει καλύτερα στην περίσταση, ενώ ο… ιδιοκτήτης του αχυρώνα, «αγρόν ηγόραζε»…

Ο Ιμάμ Αχμέτ που παραδοσιακά μιλάει για την προσπάθεια εκτουρκισμού των Πομάκων και τις μηχανορραφίες της Άγκυρας που βιώνει, ομιλεί για απόπειρα να «τσαλακωθεί» η προσωπικότητά του, από κύκλους του οποίους δεν χρειάζεται καν να κατονομάσει.   
defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: