Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Λιμενικό Σώμα: Παραίτηση του αρχηγού για το μπάχαλο...


 Tην παραίτησή του υπέβαλλε ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Αθανάσιος Μπούσιος.
 
Ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης την έκανε δεκτή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους λόγους της παραίτησης του αντιναύαρχου συνδέεται και με το αλαλούμ που επικρατεί για το ποιος τελικά θα ελέγχει το Λιμενικό Σώμα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ή το Θαλασσίων Υποθέσεων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στον Χρήστο Παπουτσή, υπουργό Προστασίας του Πολίτη, να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για τη σύσταση του Αρχηγείου Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ το Λιμενικό επανήλθε στη δικαιοδοσία-έλεγχο του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, το οποίο εξέδωσε και την ανακοίνωση παραίτησης του αρχηγού!

Σύμφωνα με αυτή την ανακοίνωση, «...ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος κ. Αθανάσιος Μπούσιος επισκέφθηκε τον ΥΘΥΝΑΛ κ. Γιάννη Διαμαντίδη και του υπέβαλε την παραίτησή του. Ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Αντιναυάρχου κ. Αθανάσιου Μπούσιου και τον παρακάλεσε να παραμείνει μέχρι την ανάδειξη νέου αρχηγού. Ο Υπουργός ευχαρίστησε τον Αρχηγό για τις υπηρεσίες του».

Δηλαδή μπας και καταλάβουμε, τι σκοπεύουν να κάνουν, θα φέρει νόμο ο Παπουτσής για την ίδρυση Ελληνικής Ακτοφυλακής, θα ψηφιστεί και μετά θα ξαναδώσουν το Λιμενικό στον έλεγχο του ΠΡΟΠΟ (Προστασίας Πολίτη...);

Αντί να ασχολούνται με τα τραγικά προβλήματα που αντιμετωπίζει στα μέσα του και τις διαθεσιμότητες το Λιμενικό, ασχολούνται με... αρμοδιότητες. Πόσο καθυστερημένος πρέπει να είναι κάποιος ώστε να μην αντιλαμβάνεται ότι για να ιδρύσεις Ακτοφυλακή πρέπει να επενδύσεις σε μέσα; Για να μη γελάει ο κόσμος...

Μήπως θέλετε κύριοι υπουργοί να ξεκινήσουμε να δημοσιεύουμε την ακριβή κατάσταση και να ψαχτείτε μεταξύ σας οι κυβερνητικοί για τις εγκληματικές παραλείψεις; Ασφαλώς, οι νέοι υπουργοί ΔΕΝ ευθύνονται, ωστόσο, να θυμούνται ότι η κυβερνητική ευθύνη δεν μπορεί παρά να είναι και συλλογική.
Defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια: