Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Ο λόγος της προμήθειας πανάκριβων φρεγατών


Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΥΕΘΑ, η τουρκική κορβέτα με την ονομασία ΒΕΥΚΟΖ, αλώνιζε κυριολεκτικά τα ελληνικά χωρικά ύδατα του Αιγαίου, κατά τη διάρκεια της 27ης  Σεπτεμβρίου 2010. 
Με ένα χαριτωμένο τρόπο, το ΥΕΘΑ περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο το τουρκικό πολεμικό πλοίο έπλεε στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Η τουρκική κορβέτα αρμένιζε μεταξύ Ρόδου, Καρπάθου, Θήρας, Μήλου, Μακρονήσου, μέχρι το στενό του Καφηρέα.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση του ΥΕΘΑ, οι ΕΕΔ παρακολουθούσαν συνεχώς τις κινήσεις του τουρκικού πολεμικού, χωρίς όμως να διευκρινίζεται ο λόγος παρακολούθησής του. Το υπουργείο αναφέρει κατηγορηματικά, πως δεν δημιουργήθηκε κάποιο κρίσμο θέμα, μια και το τουρκικό πολεμικό δεν είχε... ενεργοποιημένα τα όπλα του.

Σε αυτό το σημείο ας υπογραμμιστεί πως μελλοντικά η παρακολούθηση κινήσεων τουρκικών πολεμικών εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, είναι πολύ πιο αποτελεσματική, από οικονομικής άποψης, να γίνεται με κορβέτες και όχι με πλοία αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως για παράδειγμα οι φρεγάτες FREMM. 

Η σημερινή τεχνολογία προσφέρει μάλιστα πολλούς τρόπους της από στεριάς παρακολούθησης μιας τυχόν ενεργοποίησης ναυτικών όπλων. Υπό αυτό το πρίσμα μάλιστα, ένα ζευγάρι από κυάλια, όπως διακρίνεται και στη φωτογραφία, είναι αρκετό για την αποστολή του Πολεμικού Ναυτικού.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: