Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Και κερατάς και δαρμένος



ΧΡΗΣΤΟΣ Γ. ΚΤΕΝΑΣ
cktenas@e-typos.com
Υποβρύχιο» στην Ελλάδα λέμε το κουτάλι με τη βανίλια μέσα στο νερό αλλά και κάτι πολεμικά σκάφη.

Στη μία περίπτωση το νερό είναι κρύσταλλο και βλέπεις και λιμπίζεσαι το κουτάλι, ενώ στην άλλη το υποβρύχιο είναι στα βάθη του πελάγου, δεν το βλέπεις ποτέ.
Η ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ όμως είναι στη γλύκα. Και το ένα και το άλλο έχουν «μέλι» και πολλοί το έχουνε γευτεί Πίσω στην Ελλάδα τώρα.
Στα «καθάρια» νερά του Σκαραμαγκά σε λίγες μέρες το κράτος θα παραλάβει το υποβρύχιο «Παπανικολής» που κάποτε έγερνε αλλά τώρα ξεμέθυσε και ήρθε στα ίσια του. 

Η ιστορία του έχει πολύ... μέλι, καθώς γερμανικές εταιρίες που συμμετείχαν στην κατασκευή έχουν παραδεχθεί ότι τάισαν στο στόμα με το κουταλάκι «Έλληνες αξιωματούχους» για να πάρουν τη δουλειά. 

Μέλι εμείς, την κουτάλα αυτοί Γιατί σήμερα οι Γερμανοί πουλάνε τα ναυπηγεία σε Άραβες συνεργάτες τους, μας πουλάνε τα υποβρύχια, παίρνουν μια νέα παραγγελία για δύο ακόμη με 500 εκατομμύρια ευρώ πανωπροίκι κι εμείς παραμένουμε όμηροι καθώς τα «αραμπέσκ» πλέον ναυπηγεία Σκαραμαγκά πρέπει να τροφοδοτούνται συνέχεια με ελληνικές στρατιωτικές παραγγελίες, αλλιώς θα κλείσουν. 

Σε απλά ελληνικά και κερατάς και δαρμένος.
ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ νέα υποβρύχια, θα μου πεις. Είναι σίγουρο ότι θα τα αξιοποιήσουμε στα 6 μίλια των χωρικών μας υδάτων που εδώ και δεκαετίες έχουμε αποδεχθεί ότι μας αρκούν, γιατί αν τα κάνουμε 12 θα φάμε τούρκικο μπερντάχι.
Μήπως είναι καλύτερο το κουταλάκι τελικά;
(ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΣΕΛ 6)

Δεν υπάρχουν σχόλια: