Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

KKE: Εθνική μειοδοσία κανόνιζε ο ΓΑΠ στις ΗΠΑ!


Την έντονη αντίδραση του ΚΚΕ προκάλεσε η πολυήμερη επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και ο Περισσός κάνει λόγο για κυβέρνηση-μεσίτη των επιχειρηματικών συμφερόντων σε βάρος του λαού εξαιτίας των συμφωνιών που έκλεισε στην Αμερική ο Γ. Παπανδρέου, συμφωνίες που δεν αφορούν μόνο τον οικονομικό τομέα, αλλά άπτονται και των εθνικών συμφερόντων.

Χαρακτηριστικό της αντίδρασης του ΚΚΕ είναι ότι για το θέμα έδωσε σχετική συνέντευξη Τύπου η ίδια η Α. Παπαρήγα, καταγγέλλοντας ότι ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε απελευθερωμένος από το ελληνικό έδαφος «ως μάνατζερ του πιο σκληρού πυρήνα των ελλήνων επιχειρηματιών, αλλά και ένας μάνατζερ που διαπραγματεύεται με αραβικά, βρετανικά, αμερικανικά και ισραηλινά κεφάλαια».

Το ΚΚΕ εκτιμά ότι οι συμφωνίες του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ δεν θα έχουν μόνο αρνητικές οικονομικές συνέπειες αλλά σοβαρές πολιτικές και στρατιωτικές επίσης, λόγω της εμπλοκής της χώρας μας σε ανταγωνισμούς στην περιοχή οι οποίοι δεν διεξάγονται μόνο με πολιτικά και οικονομικά μέσα, αλλά κατά περίπτωση και με στρατιωτικά.

Με αφορμή κυρίως την υπογραφή μνημονίου με το Κατάρ για επενδύσεις στη χώρα μας ύψους πέντε δισ. ευρώ, το ΚΚΕ τονίζει ότι ο πρωθυπουργός εμφάνισε τη χώρα στην ουσία ως προτεκτοράτο και αποικία, προσφέροντας «πάμφθηνη πραμάτεια στην Ελλάδα».
Τον κατηγορεί ότι είπε στους επίδοξους επενδυτές πως οι έλληνες εργαζόμενοι είναι πιο εργατικοί και παίρνουν το 60% των μισθών αντίστοιχων αναπτυγμένων χωρών και ότι στην Ελλάδα έχουμε φθηνές ακτές, φθηνά αεροδρόμια, φθηνά δάση που περιμένουν την αξιοποίηση από ξένους επενδυτές.

Εκτός από την οικονομική διάσταση της επίσκεψης, το ΚΚΕ θέτει και ζήτημα εξωτερικής πολιτικής, αφού κατηγορεί τον Γ. Παπανδρέου ότι στο ταξίδι του στις ΗΠΑ μετατράπηκε σε «δικαστικό κλητήρα» για να μεταφέρει τους εκβιασμούς απέναντι στο Ιράν και τους Παλαιστίνιους, πράγμα που δεν κάνει για πρώτη φορά. Ειδικά για το Παλαιστινιακό, το έχει κάνει και στο παρελθόν.

Στελέχη του ΚΚΕ σημειώνουν την πρόσφατη επίσκεψη του ισραηλινού πρωθυπουργού στην Ελλάδα και τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξε ο Γ. Παπανδρέου τονίζοντας ότι το βάθος των σχέσεων που αναπτύσσονται με το Ισραήλ αντανακλάται και στο ότι -κατά κάποιες πληροφορίες- υπάρχει συμφωνία με το Ισραήλ που προβλέπει ότι ισραηλινές δυνάμεις θα εκπαιδεύσουν ελληνικές για δραστηριότητα μέσα στις πόλεις, δηλαδή στην ουσία για τη δυναμική αντιμετώπιση των διαδηλώσεων και των κινητοποιήσεων.

Ο πρωθυπουργός, λένε στο ΚΚΕ, εμφανίστηκε στις ΗΠΑ και ως «βοηθός μεσίτη» προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις για την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ είναι σε πορεία συμφωνίας σε ζητήματα που αφορούν το Αιγαίο και την Τουρκία, καθώς και την ονομασία της γειτονικής FYROM.
Εκτιμούν ότι ενεργοποιούνται σενάρια για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου μαζί με την Τουρκία με επικάλυψη μια σειρά από υπαρκτές οικονομικές συμφωνίες με τις οποίες έχει ήδη προχωρήσει η εκχώρηση αρμοδιοτήτων της Ελλάδας σε ό,τι αφορά την εξασφάλιση της αμυντικής ικανότητας της χώρας όχι μόνο σε κάποιες βραχονησίδες, αλλά και σε μεγάλα νησιά όπως η Ρόδος, η Λήμνος, η Σάμος και η Ικαρία.

Όλα αυτά, λένε, θα περάσουν μέσα από συμφωνίες για το πετρέλαιο και γενικότερα για την ενέργεια, προκειμένου να δημιουργήσουν στον λαό την εντύπωση ότι θα γίνουν μεγάλες επενδύσεις στη χώρα και θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας.

Δεν είναι τυχαίο, καταλήγουν, ότι ο Γ. Παπανδρέου έλειψε τόσες μέρες από τη χώρα σε μια περίοδο που το εσωτερικό μέτωπο «βράζει».
Έπρεπε να κλείσει συμφωνίες με οικονομικές, πολιτικές, κοινωνικές και στρατιωτικές συνέπειες που θα δεσμεύουν τη χώρα για πολλά χρόνια.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: