Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Προ ημερησίας συζήτηση για τα Εθνικά

Tην εθνική κόκκινη γραμμή στην εξωτερική πολιτική, αναμένεται να θέσει σήμερα στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη βουλή, ο Αντώνης Σαμαράς.

Θα κατηγορήσει την κυβέρνηση για μυστική διπλωματία, θα τοποθετηθεί εμφατικά για τα ελληνοτουρκικά, θα διατυπώσει ξεκάθαρα τη θέση του για Κυπριακό αλλά και Σκοπιανό, για το οποίο η ΝΔ εκτιμά πως η Ελλάδα είναι ενισχυμένη μετά το βέτο στο Βουκουρέστι, ενώ θα θέσει επί τάπητος όλα τα εθνικά ζητήματα.
Ανάμεσα σε αυτά και το θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

«Δεν υπάρχει τίποτε για συνεκμετάλλευση, δεν μοιραζόμαστε με κανέναν τον δικό μας εθνικό πλούτο» η ξεκάθαρη θέση Σαμαρά επί των Ελληνοτουρκικών τα οποία θα απασχολήσουν τον αρχηγό της ΝΔ και με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη Παπανδρέου στο Ερζερούμ της Τουρκίας.

Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, τονίζουν ότι ο πρόεδρος του κόμματος «Δε θα απογοητεύσει το ακροατήριο», ενώ επιχειρούν να σταματήσουν συζητήσεις και δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για προβολή ενός «νέου πατριωτισμού», επιτηδευμένη διατύπωση διαφορετικών θέσεων και στίγματος από τον ΛΑΟΣ, καθώς και για αλλαγή τακτικής από τη δεκαετή στάση του τέως πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: