Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Γνωρίζει κανείς τι συζητά ο κ.Παπανδρέου με Τουρκία και Ισραήλ;


Μήπως πρέπει κάποιος από την κυβέρνηση να μας ενημερώσει για τις επαφές που έχει τις τελευταίες ημέρες ο πρωθυπουργός, αρχικά με τον Ερντογάν στο Ερζερούμ και στη συνέχεια με το νούμερο δύο του Ισραήλ. Α. Λίμπερμαν.

Μήπως πρέπει να μάθει η ελληνική Βουλή για ποια θέματα συζητούν κι αν στο μενού περιλαμβάνεται και το Αιγαίο με τον ορυκτό του πλούτο;

Κι αν δε θέλουν να ενημερώσουν κανέναν τουλάχιστον ας μιλήσουν με τα… ψάρια καθώς, όπως γνωρίζουμε από παλιά «Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του».

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε η κυβέρνηση ότι χθες το απόγευμα, κι ενόσω ήταν σε εξέλιξη οι συνομιλίες με τον Ισραηλινό αξιωματούχο, ο Γ. Παπανδρέου τηλεφωνήθηκε με τον Τ. Ερντογάν.

Κι όσο πληθαίνουν οι φωνές περί συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο τόσο «ύποπτα» είναι και τα τηλεφωνήματα αυτά. Αν και είναι γνωστή η αντιπαλότητα Τουρκίας – Ισραήλ, όταν πρόκειται για τόσο μεγάλες μπίζνες τότε όλα ξεπερνιούνται.

Κάποιοι λένε ότι ο Λίμπερμαν ήρθε στην Αθήνα για να διαπραγματευτεί θέματα ενέργειας. 

Το Ισραήλ προσπαθεί να έρθει σε συμφωνία για την κατασκευή, στο μέλλον, αγωγού μεταφοράς ενέργειας, από το κοίτασμα Λεβιάθαν, μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η συμφωνία έχει έρθει στο προσκήνιο εν όψει των τουρκικών αντιδράσεων για την οριοθέτηση αποκλειστικής οικονομικής ζώνης μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου.
Αραγε ο Γ. Παπανδρέου να κάνει το διαμεσολαβητή; Αυτό είναι το ένα που πρέπει να μάθουμε.

Από την άλλη, πρέπει να γίνει γνωστό αν συζήτησαν θέματα συνεκμετάλλευσης μέσω κοινών ερευνών αλλά κι αν υπάρχουν ζητήματα με εξοπλισμούς καθώς ο Ισραηλινός συναντήθηκε και με τον Ευ. Βενιζέλο. 

Όλα αυτά χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής διότι δεν αποκλείεται στο άμεσο μέλλον να ανακοινωθούν διάφορα πράγματα που μπορεί να μας βγάλουν από τα ρούχα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: