Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Οι Γερμανοί γνώριζαν που κρύβεται ο Eichmann, πολύ πριν τον απαγάγει η Mossad, γράφει η Bild


Η γερμανική εφημερίδα Bild με δημοσίευμά της αποκαλύπτει πως επίσημοι των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών γνώριζαν που βρισκόταν ο εγκληματίας πολέμου Adolf Eichmann καθόλη τη διάρκεια που οι ιΙσραηλινοί προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν και να το φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης. 

Ο Eichmann τελικά συνελήφθη στις 11 Μαίου του 1960 από πράκτορες της ισραηλινής Mossad στην Αργεντινή όπου και κρυβόταν. 

Οι γερμανικές όμως μυστικές υπηρεσίες γνώριζαν για το κρησφύγετο του Eichmann από το 1952 αλλά την πληροφορία την κράτησαν μυστική.

Το έγγραφο των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών το οποίο η γερμανική εφημερίδα επικαλείται και χρονολογείται από το 1952 αναφέρει «Ο Συνταγματάρχης των SS Eichmann δεν πρόκειται να βρεθεί στην Αίγυπτο αλλά κατοικεί στην Αργεντινή με το ψευδώνυμο Alias Clemens –στην πραγματικότητα ο Eichmann είχε υιοθετήσει το ψευδώνυμο Ricardo Klement-.

Η διεύθυνση του είναι γνωστή στον αρχισυντάκτη της γερμανικής εφημερίδας 'Der Weg' στην Αργεντινή».

Ο αργεντινός δημοσιογράφος Uki Coni, συγγραφέας του βιβλίου «Η αληθινή Οντέσα» δήλωσε πως η αποκάλυψη της γερμανικής εφημερίδας δεν τον εκπλήσσει για να πει στη συνέχεια: «Η ιδέα ότι οι Ναζί έφτασαν στην Αργεντινή πέφτοντας με αλεξίπτωτα μέσα στη ζούγλα δεν είναι η περίπτωση.

Στην Αργεντινή υπήρχε μια μεγάλη γερμανική κοινότητα με τις δικές της εφημερίδες και τα εστιατόρια.

Έτσι κάθε νέα άφιξη που γινόταν μετά τον πόλεμο όλοι ήξεραν ποιοι ήταν και πήγαιναν στα ίδια εστιατόρια όπως και κάθε άλλοι» είπε συγκεκριμένα:

Ο Coni πρόσθεσε ακόμη πως η μυστική υπηρεσία της τότε Δυτικής Γερμανίας η οποία ονομαζόταν Gehlen Organization δεν θα είχε κανένα όφελος με το να δώσει την πληροφορία αυτή σε αυτούς που τον αναζητούσαν: 

« Επικεφαλής της υπηρεσίας αυτής ήταν ένας πρώην αξιωματικός των SS ο Reinhard Gehlen και κυριολεκτικά σε αυτή υπηρετούσαν εκατοντάδες πρώην αξιμωτικοί των SS αλλά και πρώην μέλη των Ναζί.

Έτσι κανείς δε θα είχε όφελος με τον να το φέρουν στη Γερμανία ή σε κάποια άλλη χώρα για να δικαστεί. Αντίθετα, θα τον βοηθούσαν να αποφύγει τη σύλληψη».

Η ισραηλινή Mossad πρώτη φορά πληροφορήθηκε για την παρουσία του Eichmann στην Αργεντινή το 1957 από τον Γερμανό δικηγόρο εβραϊκής καταγωγής Fritz Bauer στο κρατίδιο της Έσσης, αλλά χρειάστηκαν ακόμη τρία χρόνια για να τον εντοπίσουν και πρακτικά να τον απαγάγουν οι πράκτορες της Mossad.

Ο Eichmann βρέθηκε ένοχος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και οδηγήθηκε στην αγχόνη το 1962.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: