Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΤΑ ΔΕΚΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ.


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
Διεθνολόγος-Στρατιωτικός Αναλυτής
Το καθεστώς ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ-στην μορφή που είχε από το 1981-βρίσκεται στις τελευταίες ημέρες του. 

Οι λόγοι είναι πολιτικοί-οικονομικοί-η τεράστια και βαθύτατη διαφθορά σε όλους τους τομείς , καθώς και η ευρύτερη κινητικότητα του ΧΕΙΜΩΝΑ της ΟΡΓΗΣ στον Αραβικό κόσμο από την ΜΑΥΡΙΤΑΝΙΑ μέχρι την ΑΡΑΒΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ. 

Μπορεί α άρχισε στην ΤΥΝΗΣΙΑ το τσουνάμι των διαμαρτυριών για τα αυταρχικά καθεστώτα του Αραβικού κόσμου, αλλά κάθε χώρα έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες και παραμέτρους. 

ΜΕΣΑ στην ΔΙΕΤΙΑ 2011-2012 –σύμφωνα με μελέτη που πρόσφατα παρουσίασα στην ΓΕΡΜΑΝΙΑ(βάσει απόρρητων και άλλων στοιχείων και πηγών), θα πέσουν τα πλείστα καθεστώτα του Αραβικού κόσμου με βασικές υποψηφιότητες την ΑΙΓΥΠΤΟ, την ΥΕΜΕΝΗ, την ΑΛΓΕΡΙΑ, σταδιακά την ΛΙΒΥΗ και την ΣΥΡΙΑ, ενώ ο ΛΙΒΑΝΟΣ, η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΡΧΗ, το ΣΟΥΔΑΝ, η ΜΑΥΡΙΤΑΝΙΑ και το μη-Αραβικό ΙΡΑΝ είναι στις υποψήφιες χώρες. 

Στην ΙΟΡΔΑΝΙΑ και στο ΜΑΡΟΚΟ δεν φαίνεται να πέφτει η Βασιλεία, αλλά θα υπάρχουν εντονότατες και σφοδρότατες συγκρούσεις στο εσωτερικό τους.

Ο ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ όλα αυτά τα χρόνια διέπραξε σωρεία λαθών. Καταγράφω τα πιο σημαντικά γιατί πέραν των αντιδράσεων της μη-έχουσας κεντρικό καθοδηγητή αντιπολίτευσης , τα αίτια είναι διαχρονικά και βαθιά.

*Επί περίπου 30 χρόνια στην εξουσία απέτυχε να κατανείμει (έστω οριακά) τον υπάρχοντα πλούτο της χώρας του.

*Επέτρεψε να δημιουργηθεί απίστευτη διαφθορά , η οποία διείσδυσε σε όλους τους τομές με τις ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ να έχουν τον κύριο λόγο.

*Σαν ηγέτης της μεγαλύτερης χώρας στον ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΟΣΜΟ, δεν είχε ΟΡΑΜΑ. Παρά τα λεγόμενα από διαφόρους καθεστωτικούς δεν είχε μια οριακά αποδεκτή κατεύθυνση, σχετικά με το μέλλον της ΑΙΓΥΠΤΟΥ.

*Οι τάσεις για μετεξέλιξη της άρρωστης κοινωνίας της ΑΙΓΥΠΤΟΥ(λόγω παρακμής και διαφθοράς) ακόμα και αν κάποιες υιοθετούνταν στο τέλος παρέμειναν ημιτελείς.

*Απίστευτο ήταν το λάθος του τα τελευταία χρόνια να προωθήσει τον γιο του ΓΚΑΜΑΛ ως διάδοχο του. 

Αυτός ο νεποτισμός οδήγησε πολλούς να τον εγκαταλείψουν στον πορεία.

*Δεν έλαβε σοβαρά υπόψη τους ακτιβιστές, τη νεολαία της 6ης Απριλίου, ανθρώπους διαφόρων κομμάτων που είναι στην παρανομία, τους μαχητές που στο καθεστώς του δεν έχουν αύριο, τα ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΜΕ, τα δορυφορικά κανάλια, το Διαδίκτυο κλπ.

Αγνόησε παντελώς τις σύγχρονες κοινωνικές εξελίξεις, και την δυναμική που έχει αναπτυχθεί από την Αραβικής συνταγής κοινωνία των πολιτών

*Προσωπικά ο ίδιος έλεγε ψέματα σε όλους και προσπαθούσε με ακραία μέσα να διαιρέσει τους αντιπάλους του με πλαστογράφηση θέσεων-απόψεων κα.…

*Προώθησε με σκανδαλώδη τρόπο τους δικούς του αξιωματικούς των ΕΔ οι οποίοι έμεναν πολλά χρόνια σε ανώτατους βαθμούς και μετά τους έκανε Υπουργούς-Διευθυντές οργανισμών κλπ.

Ο πρόσφατα οριστείς αντιπρόεδρος ΟΜΑΡ ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ είναι σε κορυφαίες θέσεις επί 23ετία, το ίδιο και ο υπουργός Άμυνας ΤΑΝΤΑΟΥΙ και πολλοί άλλοι.

Η ηγεσία των Αιγυπτιακών ΕΔ είναι υπέργηρα και αμφιβόλου επιχειρησιακού επιπέδου.

*Χρησιμοποίησε δολοφόνους και μαφιόζικα στοιχεία, εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων. Δεν θέλησε εδώ και κάποια χρόνια να συνεργαστεί με τον Δρα ΕΛ ΜΠΑΡΑΝΤΕΙ για να υπάρχει κάποια ομαλή μετάβαση στην πολιτική ηγεσία της ΑΙΓΥΠΤΟΥ.


*Τέλος για αυτόν η ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ στο εσωτερικό(και σε ότι τον συνέφερε) βρίσκονταν μόνιμα στο στόχαστρο, ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις σε διεθνές επίπεδο απέναντι σε άλλες ομάδες Ισλαμιστών εξτρεμιστών δεν ήταν συνεργάσιμος.

Κλείνοντας από την πρώτη στιγμή επεσήμανα ότι οι ΗΠΑ και η ΕΥΡΩΠΗ πρέπει να ακούσουν τα μηνύματα των δρόμων στις Αραβικές μεγαλουπόλεις . 

ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΘΕΜΕΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ των Αραβικών ξεσηκωμών που θα αλλάξουν δραματικά τις περιφερειακές και παγκόσμιες διεθνείς σχέσεις.

Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ-ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΑ-ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΑΤΟΪΚΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΞΕΝΩΝ ΣΧΟΛΩΝ-ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ-ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΣΚΕΨΗΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ. 
ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: