Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Συστράτευση Ελλάδος - Κύπρου



Φωτογραφία
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
ΣΕμια περίοδο εξελίξεων στο Κυπριακό, ο πρέσβης της Ελλάδος επανέλαβε τη διαχρονική και σταθερή συμπαράσταση και συμπαράταξη του μητροπολιτικού ελληνισμού στην Κύπρο. 

Ο πρέσβης της Ελλάδας Βασίλης Παπαϊωάννου επαναβεβαίωσε την ολόψυχη και απαρασάλευτη συμπαράσταση της ελληνικής πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας και του ελληνικού λαού στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού. 

Σε ομιλία του σε συνέδριο της Χριστιανικής Ένωσης Κυπρίων Επιστημόνων (ΧΕΚΕ), ο κ. Παπαϊωάννου αναφέρθηκε στο Κυπριακό, σημειώνοντας πως Ελλάδα και Κύπρος βρίσκονται σε διαρκή συμπόρευση και συστράτευση στο πλαίσιο των προσπαθειών επίλυσης του προβλήματος.

«Το συνέδριό σας λαμβάνει χώραν σε μια κρίσιμη στιγμή για το Κυπριακό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρέσβης, ο οποίος διαβεβαίωσε «για την αταλάντευτη συστράτευση και τη διαρκή συμπόρευση Ελλάδος - Κύπρου στη προσπάθεια για την επίλυσή του». 

«Η συμπόρευση αυτή, ο διαρκής και στενός συντονισμός Ελλάδας Κύπρου αποτελούν εχέγγυα για τη διασφάλιση μιας λύσης δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής», πρόσθεσε ο κ. Παπαϊωάννου.

Ο Έλληνας διπλωμάτης επανέλαβε ότι «η ομόπνοη διάθεση όλων των Ελλήνων, της πολιτειακής, της πολιτικής ηγεσίας και ολόκληρου του ελληνικού λαού, για συμπαράσταση στον ελληνισμό της Κύπρου, στη δύσκολή και κοπιώδη πορεία προς την επίλυση του εθνικού μας ζητήματος, ήταν, είναι και θα παραμείνει ολόψυχη, ολόπλευρη και απαρασάλευτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: