Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

“Γυρίσαμε από την κόλαση” Συγκλονιστικές μαρτυρίες Ελλήνων που επέστρεψαν από τη Λιβύη-δειτε τα βίντεο




"Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τις ένοπλες δυνάμεις μας και τον κόσμο που υπηρετεί αυτό το κράτος ", δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλης, κατά την άφιξη και του δεύτερου C-130 με 83 επιβαίνοντες, από την Τρίπολη.
Μεταξύ εκείνων που επαναπατρίστηκαν και ο ένας από τους μόλις πέντε υπαλλήλους της ελληνικής πρεσβείας που παραμένει ακόμη άγνωστο πως δέχθηκε πυρά με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στον ώμο και το πόδι.
Ευτυχώς η επιχείρηση συντονίστηκε καλά σε αυτό το σημείο και ο άνθρωπος στάθηκε δυνατό να μεταφερθεί από το νοσοκομείο στο αεροδρόμιο της Τρίπολης και από κει στην Ελλάδα με τα C130.
Έχει πυροβοληθεί πριν από δύο μέρες, ακόμη δεν έχει γίνει επέμβαση στο νοσοκομείο. 
Οι γιατροί του ΚΑΤ εκτιμούν την κατάστασή του και στη συνέχεια θα αποφασίσουν. 
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες το τραύμα στον ώμο είναι μάλλον ελαφρύ, ωστόσο στο μηρό η σφαίρα έχει “σφηνωθεί” και θα χρειαστεί επέμβαση.

“Ζήσαμε στιγμές τρόμου”

Λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ έφθασε το πρώτο C-130 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος μεταφέροντας 88 Έλληνες που ζούσαν και εργάζονταν στην ταραγμένη Λιβύη και οι οποίοι υπό το φόβο του αιματοκυλίσματος, είχαν δηλώσει ότι θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα.
Οι πρώτοι Έλληνες που προσγειώθηκαν είχαν τρομερά παράπονα από την ελληνική πρεσβεία της Λιβύης, καθώς όπως κατήγγειλαν δεν σήκωναν ούτε τα τηλέφωνα. 



 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: