Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Το ΠΑΣΟΚ των «υπηρεσιών στο Δημόσιο», έχει πρόβλημα…

pagkalos_chips 


Το φραστικό επεισόδιο στο Ελληνικό Σπίτι της Πανεπιστημιούπολης του Παρισιού, εις βάρος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, που ακολούθησε αυτό εναντίον του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο Βερολίνο (με συνθήματα όπως «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και ληστεύει το λαό»), λέει πολλά (σημειώνουμε εδώ ότι στελέχη του ΠΑΣΟΚ Γερμανίας, άσκησαν φυσική βία στις δύο κοπέλες που ξεκίνησαν τις αντιδράσεις, ανοίγοντας απλά και χωρίς να μιλήσουν, ένα πανό, ενώ ακούστηκαν και χυδαίες ύβρεις από «πράσινους» κατά των κοριτσιών). 

Όμως, το βασικό συμπέρασμα είναι ένα: το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται αντιμέτωπο με συμπεριφορές που το ίδιο επί δεκαετίες υπέθαλπε. Πλέον, βρίσκεται αμήχανο απέναντι σε μια γενικότερα εξεγερτική κατάσταση, αλλά και αντιμέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους αριστεριστές γενικότερα, σε μια κόντρα που συνεχώς κλιμακώνεται.

Και όμως, μυαλό δεν έβαλαν στην Ιπποκράτους: στελέχη της ΠΑΣΠ, συνεχίζουν να βιαιοπραγούν στην ΑΣΟΕΕ και στο Αριστοτέλειο (εκεί χρησιμοποιήθηκαν και φονικά αντικείμενα) κατά στελεχών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Έτσι έχουν μάθει, έτσι συνεχίζουν…

Είναι αμέτρητες οι φορές που μπορεί να επικαλεστεί κανείς, προπηλακισμών  ή βιαιοτήτων από οπαδούς ή στελέχη του ΠΑΣΟΚ κατά αντιπάλων τους. 

Τώρα, το κόμμα-καθεστώς, το κόμμα που ταυτίστηκε με το κράτος όσο κανένα άλλο,  το κόμμα που κατά δήλωση εκλιπόντος στελέχους του «έχει υπηρεσίες στο Δημόσιο», το κόμμα-συνώνυμο της κακοδιαχείρισης και της διαφθοράς, τα βρίσκει «σκούρα» και δεν ξέρει πώς να αντιδράσει.

Ήξεραν όμως τα στελέχη του να «ξεβρακώνουν» οδηγούς λεωφορείων, να ξεμαλλιάζουν γυναίκες νομάρχες, να προτρέπουν μαθητές σε καταλήψεις και να διαπράττουν πλείστα αίσχη εις βάρος όσων στοχοποιούσαν. 
Ήρθε όμως η ώρα του λογαριασμού…

Η αριστερά και τα κόμματα και οι οργανώσεις της, διαμαρτύρονται με τρόπο που προσβάλλει την αισθητική πολλών εκτός του ιδεολογικού πλαισίου τους. 

Φυσικά, αυτή ήταν και η πρακτική του ΠΑΣΟΚ επί δεκαετίες, ενώ τώρα, απλά, μιας και ελέγχει τους μηχανισμούς (μεταξύ τους και του κατασταλτικούς) βάζει την ΕΛΑΣ να δέρνει ανηλεώς τον κόσμο.
Μία ή η άλλη. Έτσι ξέρουν στην αριστερά σε όλο της το φάσμα, αυτή είναι η πρακτική τους.

Η βία. Με το να μην μας λένε, δε, από την κυβέρνηση, τι έγινε με την έρευνα για τους δράστες των δολοφονιών στη Marfin, αλλά και του δράστες της επίθεσης κατά του πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη, εγείρουν και άλλου είδους υποψίες…

Στο Βερολίνο λοιπόν, οι «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις», που επί σειρά ετών παρίσταναν το δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ, διαμαρτυρήθηκαν και αντιμετωπίστηκαν πολύ βίαια, από τοπικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Ας πρόσεχαν και οι μεν και οι δε… Οι αντιαισθητικοί σκυλοκαβγάδες τους και τα εσωτερικά αδιέξοδά τους, δεν αφορούν καθόλου στην κοινωνία, η οποία χειμάζεται. Και κάτι τελευταίο: πως θα πάνε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να κάνουν προεκλογική στην Κερατέα, μετά τις απίστευτες βιαιότητες κατά των κατοίκων από τα ΜΑΤ;

Πως θα πάνε στους αγρότες των Σερρών; Πως θα πάνε στον Άγιο Παντελεήμονα και στις συνοικίες του κέντρου των Αθηνών; Δικό τους το πρόβλημα…
Νίκος Χιδίρογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: