Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Ελευθερία ή αντιρατσισμός

270211-fimosi

γράφει ο Δημήτρης Παπαγεωργίου

Όταν πριν από αρκετό καιρό είχε ξεκινήσει η βιομηχανία μηνύσεων κατά του "ΕΚ" από διάφορες ΜΚΟ και "θρησκευτικές κοινότητες" σε συνδυασμό με την γνωστή ποινική διαδικασία κατά του Κώστα Πλεύρη, για το βιβλίο του: 

"Εβραίοι: όλη η αλήθεια", είχαμε προειδοποιήσει ότι πρόκειται για το πρώτο στάδιο περιορισμού στην χώρα μας της ελευθερίας του λόγου και της σχηματοποίησης ενός πολιτικά ορθού πλαισίου, μέσα στα όρια του οποίου θα πρέπει να κινούνται ακόμη και όσοι εκφράζουν αντιρρήσεις για το υπάρχον σύστημα. 

Όσοι λοιπόν τότε, προτίμησαν να "αποστασιοποιηθούν" από την υπόθεση του "ΕΚ" και του Κώστα Πλεύρη, θα πρέπει αν μη τι άλλο να ξανασκεφτούν την τότε στάση τους, καθώς είναι βέβαιο ότι ο νέος νόμος θα κάνει την ζωή δυσκολότερη για όλους.

Η κίνηση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Καστανίδη, να φέρει στην βουλή προς ψήφιση, πολύ σύντομα έναν νέο "αντιρατσιστικό" νόμο, επειδή ο παλιότερος αποδείχθηκε όχι αρκετά "βαρύς" και δρακόντειος, είναι αν μη τι άλλο απόδειξη της πορείας την οποία έχει επιλέξει η "σοσιαλιστική" κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. 

Ο νέος νόμος αναλύεται και αναλύθηκε αρκετά. Δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με αυτό εδώ. 

Η ουσία του ζητήματος είναι αλλού. 

Πλέον, τίθεται συνταγματικό ζήτημα ελευθερίας της έκφρασης, καθώς η αόριστη γλώσσα την οποία χρησιμοποιεί ο νόμος, τον μετατρέπει σε ένα ακόμη εργαλείο στα χέρια όποιου θέλει να πνίξει την αντίθετη άποψη. 

Ο νόμος που κινείται στα πλαίσια της "πολυπολιτισμικότητας", της οποίας πλέον η αποτυχία είναι κοινά αποδεκτή σε ολόκληρη την Ευρώπη, ουσιαστικά στοχοποιεί έναν ολόκληρο πολιτικό χώρο, που επιμένει να αντιστέκεται σε αυτήν. 

Το ζήτημα που προκυπτει είναι το πόσο ευρύς είναι αυτός ο χώρος. Περιορίζεται σε εφημερίδες όπως ο "ΕΚ" και συγγραφείς όπως ο Κώστας Πλεύρης; 

Ή θίγονται και άλλοι; Εμείς θα αναμένουμε κατ' αρχήν τις αντιδράσεις των κομμάτων. 

Και δεν μιλάμε μόνο για τον ΛΑΟΣ, από τον οποίο πολλοί περιμένουν αντιδράσεις. 

Αναφερόμαστε και στην ΝΔ, η οποία τον τελευταίο καιρό, θεωρητικά τουλάχιστον έχει εκφραστεί κατά της πολυπολιτισμικότητας και ως εκ τούτου επηρεάζεται και αυτή από τον νόμο - εργαλείο του ΠΑΣΟΚ. 

Ένα άλλο κεφάλαιο που πρέπει να αγγίξουμε όμως τελειώνοντας, είναι αυτό της "αποτελεσματικότητας" του συγκεκριμένου νόμου. Τέτοιου είδους νόμοι υπήρχαν εδώ και χρόνια σε πολλές χώρες της ΕΕ, αν και τώρα τελευταία δέχονται σκληρή κριτική. 

Το μοναδικό που έχουν καταφέρει να κάνουν είναι να καταστρέψουν την ζωή κάποιων ανθρώπων, αλλά και την ίδια την διεθνή εικόνα των χωρών που τους εφαρμόζουν. 

Σε πολιτικό επίπεδο έχουν αποτύχει εντελώς. Επιπρόσθετα μάλιστα έχουν δημιουργήσει ισχυρές αντιστάσεις στους ευρωπαϊκούς λαούς, οι οποίοι όσοι προπαγάνδα και αν δέχονται, δεν μπορούν να βλέπουν κάποιον άνθρωπο να οδηγείται στην φυλακή για την γνώμη του. 

Δημήτρης Παπαγεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: