Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Μάχες στην Τρίπολη και στην υπόλοιπη Λιβύη



Μετά την εξάπλωση και κυριαρχία της εξέγερσης στα ανατολικά, η μάχη των εξεγερμένων με το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι εξαπλώνεται πια και στα δυτικά και στην ίδια την πρωτεύουσα Τρίπολη.

Ερασιτεχνικό βίντεο με την εκτέλεση τριών διαδηλωτών που κάνει το γύρο του κόσμου μέσω του Διαδικτύου, μαρτυρεί τη σφοδρότητα των συγκρούσεων στην ίδια την πρωτεύουσα γύρω από την οποία φημολογείται πως έχουν οχυρωθεί οι επίλεκτες δυνάμεις του καθεστώτος υπό την ηγεσία του Χαμίς, γιου του συνταγματάρχη Καντάφι.

Οι εξεγερμένοι ξεχύθηκαν στους δρόμους της Τρίπολης μετά την καθιερωμένη μουσουλμανική προσευχή της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, χιλιάδες έχουν σκοτωθεί και τραυματισθεί στις συγκρούσεις των τελευταίων ημερών.

Παράλληλα με τις μάχες, το καθεστώς Καντάφι ανακοίνωσε πως θα δωρίσει σε κάθε οικογένεια 400 δολάρια για να καλυφθεί το κόστος της αύξησης των τιμών των τροφίμων καθώς και αύξηση 150% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.

Οι Ευρωπαϊκές χώρες και το ΝΑΤΟ βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και ήδη οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία που διαθέτουν αεροπλανοφόρα τα έχουν θέσει επί ποδός πολέμου ενώ προς το παρόν οι ναυτικές δυνάμεις τους ασχολούνται με την απομάκρυνση ξένων υπηκόων από το λιβυκό έδαφος.

πηγη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: