Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ:

 


 Τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στη γεωπολιτική σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου, με την εμπλοκή της Ελλάδας της Τουρκίας, του Ισραήλ  της Ρωσίας και φυσικά των ΗΠΑ μας φέρνουν στο νου τα λόγια του θεόπνευστου Γέροντα Παϊσιου που τόσο προφητικά έλεγε: -θα περάσουμε μα μπόρα , θα πούμε το ψωμί ψωμάκι... Την Ελλάδα θέλουν να την εξαφανίσουν.


Οι "φίλοι της θέλουν να την τσαλακώσουν».
 Σκεφτείτε μόνο ότι αυτή την περίοδο «φίλοι» του Παπανδρέου είναι  οι ΗΠΑ  η Τουρκία και το Ισραήλ και θα καταλάβετε γιατί ανησυχούμε.
Αλλά ο Αγιορείτης μοναχός ήταν αισιόδοξος για τον Ελληνισμό και αυτό πρέπει να το κρατήσουμε καλά στις ψυχές μας τις δύσκολες τούτες ώρες: «Το έθνος θα μεγαλώσει Η Τουρκία θα καταστραφεί. Η θρησκεία τους είναι όλη μια αμαρτία».
Η προφητεία
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ένα βασικό ερώτημα είναι το πώς θα καταλάβουμε και θα προετοιμαστούμε για την αναπότρεπτη(:) πολεμική ανάφλεξη στην περιοχή μας. όπου κυριολεκτικά διατηρούνται ισορροπίες του τρόμου.

 Ας θυμηθούμε τι είχε πει ο π. Παϊσιος για το θέμα όταν ρωτήθηκε σχετικά από προσκυνητή: *Κάποτε. είχα πάει στον Γέροντα με έναν φίλο μου και εκεί συναντήσαμε μα παρέα από πέντε παιδιά.

Τότε ρώτησα τον Γέροντα ποιες προέβλεπε να είναι οι εξελίξεις σχετικά με την Τουρκιά.
Γέροντα, του λέω  απ την Αλεξανδρούπολη είμαστε.

Μήπως μας πιάσει η μπόρα κατά κει;
Μου απαντά:
Κοίταξε να δεις.

Οι Τούρκοι δεν θα μπουν στην Αλεξανδρούπολη, θα κάνουν μόνο μια πρόκληση στην Ελλάδα που θα έχει σχέση με την αιγιαλίτιδα ζώνη. Και εμάς θα μας πιάσει πείνα.

θα πεινάσει η Ελλάδα Και επειδή θα κρατήσει αυτή μπόρα κάποιο δίστομα. μήνες θα είναι, «θα πούμε το ψωμί ψωμάκι-. Μετά ρωτάω: Γέροντα, πως θα καταλάβω εγώ ότι θα είμαστε κοντά στον πόλεμο: Όταν λέει θα ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια. για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης) από 6 σε 12 μίλια  τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος".
Η Διεθνής Ομαδα Κρίσεων  και τα 12 μίλια
Αυτά είναι τα λόγια του Παϊσιου και τώρα προσέξτε το ρεπορτάζ του -βήματος» σχετικά με την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια:

-Δέσμη τεσσάρων μέτρων για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας στο Αιγαίο προτείνει η γνωστή δεξαμενή σκέψης -Διεθνής Ομάδα Κρίσεων» (Interna­tional Crisis Group - ICG). To ICG θεωρεί ότι έχει έρθει η στιγμή που οι δυο χώρες μπορούν να φθάσουν σε λύση των προβλημάτων στο Αιγαίο, σημειώνοντας ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα που προκαλεί ανάγκη για περικοπές στις αμυντικές δαπάνες η νέα επικράτηση του Ρετζέπ Τσγιπ Ερντογαν και η ανεπίσημη άρση των υπερπτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά εντός του 2011 συνθέτουν ένα σκηνικό ώριμο για λύση  παρά τα προβλήματα που θα υπάρξουν, ειδικά στην Ελλάδα ώστε μα λύση να περάσει από την κοινή γνώμη.

Οι δέσμες μέτρων που προτείνει το ICG εί­ναι:

1.   Η επισημοποίηση της άρσης των υπερπτήσεων σε κατοικημένα ελληνικά νησιά από την Τουρκία (σσ. δεν αναφέρει τι πρέπει να συμβεί με τις υπερπτήσεις σε ακατοίκητα νησιά). Παράλληλα  η Ελλάδα θα πρέπει να δεσμευτεί να αποστρατιωτικοποιήσει νησιά του Αιγαίου, βάσει δεσμεύσεων που έχει αναλάβει από παλαιότερες διεθνείς συνθήκες, εφόσον μια συνολική λύση για το Αιγαίο γίνει πραγματικότητα. Η Άγκυρα θα πρέπει να διαλύσει η να μεταφέρει στην ενδοχώρα την επονομαζόμενη «Στρατιά του Αιγαίου».


2.   Και οι δύο πλευρές πρέπει να δεσμευτούν να διαπραγματευθούν ειδικές ρυθμίσεις για το Αιγαίο, βάσει των όσων προβλέπει η Σύμβαση για το Δίκαιο της θάλασσας και ιδιαίτερα βάσει των προβλέψεων της για ευθυδικία και ειδικές περιστάσεις. Η Ελλάδα. κατά το ICG. θα πρέπει να αναγνωρίσει ότι η Τουρκία, ως παράκτιο κράτος, έχει δικαιώματα στις θαλασσιές ζώνες στο Αιγαίο. Η Άγκυρα θα πρέπει να δεσμευτεί ότι θα επικυρώσει τη Σύμβαση και να αναγνωρίσει το δικαίωμα της Ελλάδος να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια. Παράλληλα, οι δυο πλευρές πρέπει να συμφωνήσουν στη διατήρηση θαλασσών διαδρόμων στην ανοιχτή θάλασσα προς διευκόλυνση της διεθνούς ναυσιπλοΐας.


3.   Βάσει του κανόνα των 12 μιλίων, οι δυο
χώρες πρέπει να ορίσουν τα χωρικά τους ύδατα.

 Για να γίνει αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί η μέση γραμμή, αλλά και η μείωση των ελληνικών χωρικών υδάτων ώστε να διευκολυνθεί η διεθνής ναυσιπλοΐα. Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να συμφωνήσουν εκ των προτέρων ότι θα παραπέμψουν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης όποια διαφορά προκύψει σχετικά με την οριοθέτηση των χωρικών υδάτων - μια πρόταση που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραπεμφθεί στη Χάγη ακόμη και το θέμα των «γκρίζων ζωνών».

4.   Όποιο άλλο θέμα - και ειδικά η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας - δεν επιλυθεί διμερώς. θα πρέπει επίσης να παραπεμφθεί στη Χάγη Και αυτή η πρόταση κλίνει ελαφρώς υπέρ των θέσεων της Άγκυρας που επιμένει να θέτει στο τραπέζι των συνομιλιών περισσότερα του ενός ζητήματα·.

Είναι προφανές, πως μόνο τυχαίες δεν είναι οι προτάσεις του συγκεκριμένου "think tank". Αφού ο Γιωργάκης μας... ξανάσωσε από την χρεοκοπία, ώρα είναι να "λύσει" και τις ελληνοτουρκικές διαφορές στο Αιγαίο!
Νέο «Σισμίκ»  ετοιμάζεται να ρίξει στο Αιγαίο η Άγκυρα
Αλλά το θερμόμετρο ανεβαίνει και από την κλιμακούμενη προκλητικότητα της Άγκυρας που βλέποντας τη.. νιρβάνα της ελληνικής διπλωματίας επιχειρεί να καλύψει υπέρ της το ζωτικό χώρο στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Διαβάζουμε στον -Ελεύθερο Τύπο τα εξής:
«Η τουρκική κυβέρνηση έλαβε την απόφαση της κατασκευής ενός υπερσύγχρονου πλοίου υποθαλάσσιων ερευνών. Η αγορά του πλοίου ήδη έχει εγκριθεί από τη γ.γ. Εξοπλισμών αλλά και από το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού.
Το κόστος του πλοίου, που θα έχει τη δυνατότητα να κάνει τρισδιάστατες έρευνες, θα κοστίσει 100 εκατομμύρια ευρώ.

Συμφωνά με την εφημερίδα «Χουριέτ». το νέο «Σισμικ» θα κάνει έρευνες για πετρέλαιο στη Μαύρη θάλασσα αλλά και για την κατασκευή του υποθαλασσίου αγωγού νερού προς τα Κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου.

Το πλοίο θα είναι έτοιμο σε 2 χρόνια, το μήκος του θα είναι 90 μέτρα και θα έχει πλάτος 20 μέτρα.

Η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» γράφει πως στελέχη του υπουργείου Ενέργειας της
Τουρκίας τονίζουν ότι η κατασκευή αυτού του ερευνητικού πλοίου έχει και στρατηγική σημασία. «Στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο υπάρχουν ζητήματα που δεν έχουν επιλυθεί, όπως τα χωρικά ύδατα  η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

Είναι αναγκαίο να γίνουν οι απαραίτητες έρευνες για να μπορέσει να καθοριστεί το εύρος τους. και η προμήθεια αυτού του πλοίου θα βοηθήσει να πραγματοποιηθούν οι έρευνες για τον καθορισμό του εύρους τους», δηλώνουν οι Τούρκοι.

Τούρκος αξιωματούχος σε δηλώσεις του στην εφημερίδα -Ζαμαν» τονίζει πως «σε σεισμογενείς περιοχές χρησιμοποιούμε και ξένα πλοία.

Όμως έχουμε διαπιστώσει πως τα πλοία με ξένη σημαία αποφεύγουν να κάνουν έρευνες σε περιοχές που υπάρχει αμφισβητούμενη κυριαρχία. Επίσης στις έρευνες με ξένα πλοία είναι δύσκολο να γίνουν έρευνες που χρειάζονται μυστικότητα—.
Αντί επιλόγου δημοσιεύουμε σήμερα ένα σχετικά άγνωστο κείμενο, στο βιβλίο που έχει εκδώσει ο κ. Μαυροκεφαλος Ανέστης και το αλιεύσαμε στο διαδίκτυο. όπου ο γέροντας Παϊσιος ομιλεί προς μητέρες για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους κι εκεί μέσα κάνει μια συγκλονιστική αναφορά για την μπόρα που ε ι δε να έρχεται στην χώρα τουλάχιστον δυο δεκαετίες πριν. Μέσα σε πέντε προτάσεις τα λέει όλα και δίνει κουράγιο...
-θα περάσουμε μια μπόρα.

 Αυτοί που θα περάσουν την μπόρα θα δούνε και τις καλύτερες μέρες.
Ας ευχηθούμε όμως να μη συμβούν στις μέρες τις δικές μας γιατί εμείς πολλά περάσαμε (ο κόσμος επέμενε να μάθει τι είδους μπόρα είναι αυτή).

Παλαιοτέρα ο κόσμος πίστευε και αν άκουγε κάτι το δεχόταν και συνετιζόταν. Τώρα τι να σας πω!
Εσείς ξέρω ότι πιστεύετε κι αν σας πω θα στενοχωρηθείτε.

Εξ' άλλου αφού πιστεύετε αγωνίζεσθε και δεν έχετε ανάγκη.
Αν πάλι το πω σε ανθρώπους που δεν πιστεύουν θα το ρίξουν έξω. Αλλά σας λέω ότι και να δείτε να μην απελπίζεσθε.

θα δείτε να εφαρμόζονται διατάξεις αλλά μην απελπίζεσθε μετά θα αποσύρονται. Άλλες πάλι δεν θα προλάβουν να βγουν.

Το έθνος θα μεγαλώσει.
Η Τουρκία θα καταστραφεί.
Η θρησκεία τους είναι όλη μα αμαρτία.
Την Ελλάδα θέλουν να την εξαφανίσουν.
Οι "φίλοι" της θέλουν να την τσαλακώσουν·».
Ο καθένας, βγάζει τα συμπεράσματα του.


ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: