Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ - Αμαρτίες Αθήνας, παιδεύουσι Λευκωσία




Τις αμαρτίες της Ελλάδας συνεχίζει να πληρώνει η Κύπρος 37 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή.

Με μια ευθεία βολή προς τα μέσα ενημέρωσης, ο Δ. Χριστόφιας αποδέχθηκε χθες τις παραιτήσεις του υπουργικού συμβουλίου.



«Ο λαός με εξέλεξε και είμαι υπόλογος στο λαό. 

Όχι στα μέσα ενημέρωσης», είπε ο Κύπριος Πρόεδρος στους δημοσιογράφους.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Χριστόφιας έκανε δεκτές τις παραιτήσεις των μελών του υπουργικού συμβουλίου, τις οποίες ο ίδιος είχε ζητήσει προχθές και αφού προηγουμένως ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, είχε καλέσει τους τρεις προερχόμενους από το κόμμα του υπουργούς της συγκυβέρνησης να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους.

Χθες, ο κ. Χριστόφιας επανέλαβε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε ευρύ ανασχηματισμό, τοποθετώντας τον στο άμεσο μέλλον και αφού διαβουλευτεί με τους εταίρους του στην κυβέρνηση.

Η κυβερνητική κρίση στη Λευκωσία είναι το αποτέλεσμα της μεγάλης πολιτικής και κοινωνικής κρίσης και των διαδηλώσεων που προκλήθηκαν λόγω της φονικής έκρηξης στη Ναυτική Βάση στο Μαρί, αλλά και λόγω της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης.

Οι τελευταίες υποβαθμίσεις, αναφέρεται ρητά πως οφείλονται τόσο στο ναυάγιο των συνομιλιών μεταξύ των κομμάτων (μετά την έκρηξη), όσο και στην έκθεση του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου στο ελληνικό χρέος.

Στη διάθεση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφια έθεσαν τις παραιτήσεις τους όλοι οι υπουργοί, σε έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στην οποία έδωσαν το παρών και οι τρεις υπουργοί του ΔΗΚΟ που είχαν ήδη υποβάλει τις παραιτήσεις τους.

Τις παραιτήσεις των υπουργών είχε ζητήσει από χθες ο κ. Χριστόφιας προκειμένου να προχωρήσει σε ευρύ ανασχηματισμό.

Όπως δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ενημέρωσε τα μέλη του υπουργικού για την πρόθεσή του να προβεί σε ευρύ ανασχηματισμό της κυβέρνησης και ακολούθως τους ζήτησε να θέσουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεσή του.

Ο κ. Στεφάνου δήλωσε ότι ο Δ. Χριστόφιας θέλει να διαβουλευτεί με τα κόμματα της συγκυβέρνησης και πρόσθεσε ότι ο ανασχηματισμός θα γίνει σύντομα.

Σε δηλώσεις του ο ίδιος ο κ. Χριστόφιας ανέφερε ότι δεν εγκαταλείπει το αξίωμά του: 

«Ο λαός με εξέλεξε και είμαι υπόλογος στο λαό. 
Όχι στα μέσα ενημέρωσης» ανέφερε στους δημοσιογράφους. 
elzoni

Δεν υπάρχουν σχόλια: