Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Αλβανία: Τη στήριξη του στην κυβέρνηση του Κοσόβου εξέφρασε ο Σαλί Μπερίσα
















Την υποστήριξη της κυβέρνησης της Αλβανίας στις αποφάσεις της κυβέρνησης του Κοσόβου «για τη διασφάλιση της συνταγματικής τάξης, της ακεραιότητας και του πλήρους ελέγχου του εδάφους της» διατύπωσε με σημερινές του δηλώσεις ο Αλβανός πρωθυπουργός, Σαλί Μπερίσα.



«Η αλβανική κυβέρνηση καταδικάζει τις εγκληματικές ενέργειες μεγάλων σερβικών φαλαγγών στις μεθοριακές διαβάσεις στο βορρά του Κοσόβου, τη δολοφονία ενός αξιωματικού των ειδικών δυνάμεων του Κοσόβου, την πυρπόληση ενός τελωνειακού κτιρίου και τη χθεσινή ένοπλη επίθεση κατά μονάδων αέρος και εδάφους της KFOR στην περιοχή», δήλωσε ο κ. Μπερίσα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.


«Η αλβανική κυβέρνηση στηρίζει πλήρως τις αρχές του Κοσόβου και το λαό του, την KFOR και τις διεθνείς αρχές στο Κόσοβο στην αποφασιστικότητά τους να διασφαλίσουν τη συνταγματική τάξη, την εδαφική ακεραιότητα του Κοσόβου και την ανάληψη του ελέγχου όλων των συνοριακών διαβάσεων αυτής της Δημοκρατίας, στη βάση των νόμων και του Συντάγματος της χώρας», πρόσθεσε ο Αλβανός πρωθυπουργός.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: