Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Ο κ.Μπαγίς ρωτά "πως θα είναι η ΕΕ χωρίς Τουρκία". Καλύτερη μήπως;




"Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους. Πώς θα είναι η ΕΕ χωρίς την Τουρκία" αναρωτήθηκε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγκίς σε συνέντευξή του στη Hürriyet Daily News . 


Τέτοιες ερωτήσεις είναι ρίσκο ,γιατί η απάντηση μπορεί να μην είναι ευχάριστη. 

Αλλά ο κ.Μπαγίς με την γνωστή του αλλαζονεία δεν το κατανοεί.

Τον Ιούλιο, ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι οι σχέσεις της χώρας του με την ΕΕ θα ανασταλεύν κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012, εάν η Κύπρος ήταν αναλάβει τη προεδρίας!

Ο κ.Μπαγίς πάντως στη συνέντευξή του υποστηρίζει ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να αποδεχτεί ότι δεν θα μπει ποτέ στην ΕΕ.

"Έχουμε σκεφτεί μια Τουρκία στην Ευρώπη από το 1959. Αλλά στο σημείο βρισκόμαστε τώρα, πιστεύουμε ότι είναι ώρα να σκεφτούμε ότι αυτή η υπόθεση μπορεί να τελειώσει », δήλωσε ο Μπαγκίς.

Το 1959, η Τουρκία ξεκίνησε επίσημα η διαδικασία για τη μελλοντική ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια διαδικασία που δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και αυτή τη στιγμή κινείται με ρυθμούς χελώνας.

Ο Μπαγίς είπε ακόμη ότι δεν πρέπει οι Ευρωπαίοι να έχουν ως δεδομένη τη Τουρκία,γιατί “αυτό το έθνος έχει υπερηφάνεια”. Χαρακτηρίζει με θράσος που ξεχειλίζει τη Κύπρο “κακομαθημένο παιδί της ΕΕ” και συνεχίζει να εκβιάζει υποστηρίζοντας ότι για να ξανανοίξει η Σχολή της Χάλκης θα έπρεπε να έχουν γίνει από την Ελλάδα “αμοιβαία βήματα”!

Ο κ.Μπαγίς έχει έρθει στη Θράκη,η οποία αποτελεί μέρος της ελληνικής Επικράτειας και θα διαπίστωσε ότι όχι μόνο έχουν γίνει…αμοιβαία βήματα αλλά επικρατεί πλήρης τουρκική ασυδοσία με την ανοχή βέβαια της Ελλάδας.

Κατά τ΄ άλλα μια απάντηση στο ερώτημά του “πως θα είναι η ΕΕ χωρίς τη Τουρκία”; Πιθνανόν καλύτερη και σίγουρα πιο ήσυχη.

 onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια: