Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΔΙΚΕΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟ ΑΓΓΙΞΑΝ

latsis
Β’ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΝΤΑ Μην ρωτάς – δεύτερη φορά – φίλτατε κ. Δημήτρη Σ. Στις ΔΥΟ ΔΙΚΕΣ μου με την Μ. Λάτση έγινε λόγος για το βιβλίο μου, Λάτσης ο Γκάνγκστερ.

Δεν έχω γράψει τίποτα δικό μου. Χαρτιά του Λάτση δημοσίευσα.
Σκέτα. Με την υπογραφή του.


ΙΔΟΥ:

Ο Γ. Παπαδόπουλος εμπρός και ακολουθεί ο Λάτσης, η σύζυγός του Μαριέττα και τα παιδιά του Σπύρος και Μαριάννα. Τότε ο Λάτσης ήταν Χουντικός!!!
ΕΠΙΣΤΟΛΗ Γ. ΛΑΤΣΗ
ΣΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

Η Επιστολή Λάτση στον Γ. Παπαδόπουλο που χαρακτηρίζει τον Ανδρέα Παπανδρέου ως ΥΠΕΡ-ΚΟΥΚΟΥΕ
«John S. Latsis
Αγαπημένε μου Πρόεδρε
Ο Σπύρος μου λέγει: Λίγο θέατρο στην ζωή και στο έργο είναι απαραίτητο, διότι άλλως αμφότερα μοιάζουν σαν ανάλατο φαΐ. Όταν όμως το θέατρο ξεπερνάει το 25% τότε γίνεται αρνητικό και επικίνδυνο».

Ο ίδιος λέγει ότι ο Μ. Αλέξανδρος και ο Ναπολέων κατέστησαν αθάνατοι διότι εδιδάχθησαν εις τον στρατό μανούβρες πολεμικές και τις μετέφεραν πολύ έξυπνα και προσεκτικά στην πολιτική  με μεγάλη επιτυχία.
Ο φίλος μου ο μορφονιός  ξεπέρασε το 25% και πρέπει να σοβαρευθή για το καλό του τόπου και το δικό του. Μια παριστάνει τον ανεξάρτητο, μια τον μεσσία, μια τον θαυματοποιό και έχει απογοητεύσει τον κοσμάκη ενθαρρύνοντας συγχρόνως τους εχθρούς του τόπου καραδοκούντες πάντοτε να εκμεταλλευθούν πλήρως τα κενά.
Το σοβαρό επεισόδιο που συνέβη ήτο χρήσιμο να ξυπνήση τους ανεύθυνους και ονειροπόλους. Ο μορφονιός είχε ελάχιστες ελπίδες να δημιουργήση υπολογίσιμο κόμμα. Με το επεισόδιο αυτό δεν έχει κανένα, συνεπώς δια κάθε λογικό άνθρωπο ένας μόνος δρόμος του μένει.
Να ανασχηματίσει την κυβέρνησή του με πρώτη ευκαιρία, να βάλει μέσα το μάξιμουμ δυνατόν το πολιτικόν και όλοι τους κάνουνε κρα και εδιδάχθησαν πολλά από το επεισόδιο, να συμπεριλάβει σαν αντιπροέδρους τα δύο μόμολα Στεφανόπουλο και Νόβα, αντί του μόμολου που έχει τώρα, να δηλώσει ότι ούτε αυτός ούτε οι υπουργοί θα πολιτευθούν, να μείνει ένα χρόνο να ετοιμάσει με ηρεμία και χωρίς άγχος υπό την καθοδήγησίν Σας τις εκλογές με σαφή προειδοποίηση ότι καμία μορφή κουκουεδίας δεν θα επιτραπεί να λάβει μέρος στις εκλογές, ούτε και ο υπερκουκουές Παπανδρέου, αντί τα ψευτοαγαπητιλίκια που κάνει σήμερα και τοιουτοτρόπως από μικρούλης θα γίνει μεγάλος και η αφεντιά Σου θα ησυχάσει και θα πάνε χαλάλι οι κόποι Σου και τα μαρτύριά Σου και αυτός θα κληθείς επανειλημμένως να κάνει τον πρωθυπουργό από τα ξεμαλιαζόμενα κόμματα που θα προκύψουν και η Αφεντιά Σου θα κληθεί επανειλημμένως μετά την θητεία  σου από πολιτικούς και τους στρατιωτικούς να παίξεις τον ρόλο του πυροσβέστη.
latsis_11Αλλά πρέπει να υπάρχεις, διότι έτσι που το πας σε διαβεβαιώ πως δεν θα υπάρχεις και όλο Σου το έργο και όλες Σου οι θυσίες Σου θα πέσουν στο κενό. Μην αυταπατάσαι ότι μπορείς να διορθώσεις τα τρισχιλιετή ελαττώματα του Ρωμηού, μόνο ένα αγκονάρι μπορείς να βάλεις στο οικοδόμημα και να είσαι ευτυχής και ικανοποιημένος, διότι ελάχιστοι στον τόπο αυτό κατάφεραν παρόμοιο πράγμα.
Σε φιλώ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΤΣΗΣ»

Τώρα μέρες που είναι ΔΕΝ επιθυμώ να γράψω τι έγινε στην ΔΙΚΗ με την «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ». Και τι είπαν οι Γιάννης Αλευράς, Στάθης Παναγούλης, Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, Νικήτας Βενιζέλος, Χρ. Τεγόπουλος, Σ. Φυντανίδης, Σπύρος Καρατζαφέρης, Νίκος Κωνσταντόπουλος και άλλοι.
Και από το βιβλίο μου (Σελίδες 73 –74).
«Μετά από διήμερη αποκαλυπτική μάχη
ΑΘΩΩΘΗΚΕ Η «Ε»
Κατέρρευσε η επίθεση του Λάτση
Αποδείχθηκε η αποστολή πετρελαίου στην Τουρκία.
Συνεργάτης της χούντας, μαυραγορίτης Κατακώλου
κατέθεσαν οι μάρτυρες
ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

Σε χειροκροτήματα και ζητωκραυγές ξέσπασε το κατάμεστο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών όταν αργά το βράδυ χτες άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου: Αθώα η «Ελευθεροτυπία». Η μήνυση του εφοπλιστή κ. Ι. Λάτση, που εκδικάστηκε επί δύο συνεχείς μέρες έπεσε στο κενό.
Οσα αποκαλύφθηκαν στην διάρκεια της δίκης από τους μάρτυρες σε βάρος του, έκαναν εντελώς «αθώο» το δημοσίευμα που προκάλεσε την οργή και την μήνυσή του, το γεγονός, δηλαδή, ότι έστειλε πετρέλαιο στην Τουρκία.
«Δωσίλογο» - «συνεργάτη των Γερμανών» - «συνεργάτη της χούντας» - «αδίστακτο» - «άπληστο»  και «χυδαίο υβριστή» - «μαυραγορίτη του Κατακώλου», τον είπαν ανάμεσα σε πολλά άλλα οι μάρτυρες και οι συνήγοροι υπερασπίσεως.

Κι εκείνος τάκουγε… βρίζοντάς τους χαμηλόφωνα – παρακολούθησε όλη την διαδικασία – για να αποδείξει μόνος του ότι, σε μερικά τουλάχιστον σημεία, έλεγαν την αλήθεια.
Όπως ήταν αληθινό και το ρεπορτάζ για την αποστολή υγρών καυσίμων από το διϋλιστήριό του στην Τουρκία, έστω κι αν δεν το ήξερε ο ίδιος, όπως ισχυρίστηκε.

Με την αθωωτική απόφασή του το δικαστήριο δέχτηκε ότι το δημοσίευμα εκείνο ήταν ακριβές και ότι η «Ε», γράφοντας την είδηση αυτή, δεν είχε κάνει τίποτα παραπάνω από το καθήκον της απέναντι στο δημόσιο βίο και τον ελληνικό λαό.
Την άποψη αυτή είχαν υποστηρίξει νωρίτερα στις καταθέσεις τους οι μάρτυρες υπερασπίσεως κ.κ. Ι. Αλευράς, Ι. Χαραλαμπόπουλος, Στάθης Παναγούλης, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Νικήτας Βενιζέλος, βουλευτής της ΕΔΗΚ, Κ. Βασιλάκης, πτέραρχος ε.α., Μιχ. Αλεξανδρίδης, δημοσιογράφος και οι συνήγοροι υπεράσπισης της «Ε».

Οι τελευταίοι με τις αγορεύσεις τους κατάφεραν ν’ ανατρέψουν την πρόταση του εισαγγελέα κ. Μ. Γιαννόπουλου που είχε ζητήσει την καταδίκη της «Ε».
Με την έκδοση της αθωωτικής απόφασης, το πυκνό ακροατήριο που παρακολούθησε ολόκληρη την δίκη, η οποία κράτησε 16 ώρες συνολικά, ξέσπασε σε ζωηρά χειροκροτήματα, ενώ ο κ. Λάτσης είχε εξαφανιστεί, λίγο νωρίτερα.

Από τα πολλά που είπαν υπέρ της «Ε» και κατά του μηνυτή της, οι χθεσινοί μάρτυρες, υπογραμμίζουμε τα εξής χαρακτηριστικά:
Ι. ΑΛΕΥΡΑΣ: «Πολύ σύντομα θα μιλήσει ο Ελληνικός Λαός και ο κ. Λάτσης θα πάει εκεί που πρέπει».
ΣΤ. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ: «Κοινό μυστικό είναι ότι ο κ. Λάτσης συνεργάστηκε με τους Ιταλούς, τους Γερμανούς και την δικτατορία».
Ι. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ: «Είπε αυτούς τους έντιμους ανθρώπους – τους κατηγορούμενους – εχθρούς του Λαού. Είναι ο τελευταίος Ελληνας που μπορεί να εκστομίζει τέτοιες ύβρεις».
Ν. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «Αν ήθελε να μην πάει πετρέλαιο στην Τουρκία, μπορούσε να το κάνει. Δεν είναι τυχαίος».
Κ. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ (πτέραρχος ε.α.): «Με τους 25.000 τόννους υγρών καυσίμων που έστειλε, μπορούν να γίνουν 5.000 έξοδοι πολεμικών αεροσκαφών της Τουρκίας μέχρι την χώρα μας».
Οι κατηγορούμενοι κ.κ. Χρήστος Τεγόπουλος, εκδότης της «Ε», Σερ. Φυντανίδης, διευθυντής και Σπ. Καρατζαφέρης, συντάκτης του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ, είπαν στις απολογίες τους, ότι:
«Το δημοσίευμα αποδείχτηκε ακριβές και δεν έκαναν τίποτε άλλο παρά να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό και τις αρχές για μια απαράδεκτη συναλλαγή, που πλήττει τα εθνικά μας συμφέροντα».

Για την ΔΙΚΗ (Πενταμελές) έχω να πω τούτο: Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου, γιος γνωστού δωσίλογου, παρά τις πιέσεις, δεν άφησε την έδρα, δικάζοντας υπόθεση όπου οι αντίδικοί μου ήταν ΑΜΕΣΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ συνεργατών της Κατοχής.
Οσο για την ΟΛΗ υπόθεση και το… ΚΥΡΟΣ της, που  κάγχασε ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΝΟΜΙΚΟΣ Κόσμος της χώρας διαβάστε:
Α. Ζύγουρας: «Η Δίκη του Μιχαλόπουλου, τον οποίο εκτιμώ, είχε σωρεία νομικών λαθών. Υπήρξε άδικη. Μετέτρεψαν τα τυχόν πλημμελήματα, αυθαιρέτως, σε κακουργήματα. Μην ακούγονται ανόητες δικαιολογίες».
A. Κονταξής: «Την δικογραφία αυτή θα την διάβαζα και θα την πέταγα στο καλάθι των αχρήστων».
Απ. Κακλαμάνης – Γ. Καρατζαφέρης: «Η Ελίτ και το Κεφάλαιο έβαλαν τον Μιχαλόπουλο φυλακή».

Χρειάζονται περισσότερα; Πώς λοιπόν να αγγίξουν το βιβλίο; Πώς; Και πώς να φτάσουν μέχρι τον Δημήτρη Κολλάτο που ανέβασε το έργο:
latshs_kollatosΤο πρόγραμμα του έργου «Οι Εφοπλιστές» του Δημήτρη Κολλάτου που απομυθοποίησε τον… ευεργέτη Γιάννη Λάτση
Χωρίς να τολμήσουν να τον αγγίξουν;
Για μένα, υπήρξε συνεργασία  μετά της Γιάννας Αγγελοπούλου για να δηλώσει ο άνδρας της: «ΕΣΥΡΘΗΝ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΛΘΩ», αφού είχε πάει ΤΡΕΙΣ φορές στον Εισαγγελέα και είχε δηλώσει: «ΠΟΤΕ Ο ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΤΙΠΟΤΑ». Μετά από πιέσεις… θυμήθηκε την τέταρτη φορά ότι του… ζήτησα!
Καραγκιοζιλίκια.
Και από κοντά, ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος να πει: «Αυτά είναι καμώματα της νύφης μου – Μεσαιωνικού Τύπου».

Αγαπητέ Φίλε.

Έχει ο καιρός γυρίσματα.


Και από ψηλά ΕΚΕΙΝΟΣ βλέπει… Και ανοίγει το «ΤΑΜΕΙΟ» του να «πληρώσει» κατάλληλα!


Άλλωστε η Υπόθεσή μου ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΚΟΜΗ.
ΓΡΗΓ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

 elora

Δεν υπάρχουν σχόλια: