Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Ειρήσθω /Μακάρι να ήταν «εισβολέας» η μάνα Ελλάδα


Με τον Λάζαρο Μαύρο

Μ Α Κ Α Ρ Ι η μητέρα πατρίδα μας, η Ελλάδα, να ήταν «εισβολέας» στην Κύπρο. Χιλιάδες χρόνια την παρακαλούσαν, την εκλιπαρούσαν και ματαίως την ανέμεναν να «εισβάλει» στην Κύπρο, όλες οι γενιές των προγόνων μας. 

Από την Επανάσταση του Ονήσιλου το 499 π.Χρ. εναντίον της περσικής κατοχής και εναντίον των εδώ περσόδουλων (ανάμεσά τους κι ο αδελφός του Ονήσιλου ο Γόργος), μέχρι και το 2010 μ.Χρ. τού «Ελλάς - Ελλάς - Σκέπασε και μας», ο κύριος και διαχρονικός λόγος των παθημάτων της ελληνικής μεγαλονήσου ημών των Κυπρίων, ήταν και είναι η απροθυμία της μητρός Ελλάδος να «εισβάλει» στην Κύπρο…

Η Τ Α Ν (και είναι) η επικράτηση λ.χ. τον 5ο αιώνα προ Χριστού, της πολιτικής του επιφανέστερου πολιτικού, στρατηγού Περικλέους, υιού του Ξανθίππου, ομόκλινου της Ασπασίας, του πασίγνωστου «Χρυσού Αιώνα», εναντίον της πολιτικής τού εν Αθήναις αντιπάλου του, στρατηγού Κίμωνος υιού του θριαμβευτή του Μαραθώνος Μιλτιάδου.

Ο Κίμων πέθανε («Και Νεκρός Ενίκα») επί της τριήρους ναυαρχίδος του αθηναϊκού στόλου που καταναυμάχησε και πεζομάχησε Πέρσες και Φοίνικες κατακτητές, στην Κύπρο το 450 π.Χρ. 

Ακολούθησε από πλευράς Αθηνών η κατάπτυστη «συνθήκη του Καλλία» το 449 με τον βασιλιά των Περσών που άφηνε την Κύπρο στο έλεός του, όπως και η «Ανταλκίδειος Ειρήνη» το 388 π.Χρ. με τον Αρταξέρξη Β΄: «Δεν είν’ η πρώτη σας φορά που μας πουλήσατε. 

Το 'χετε ξανακάνει, χρόνια πριν, όταν μας ξεπουλούσατε στους Πέρσες» καθώς έγραψε στο συγκλονιστικότερο ποίημά του «Είμαστε Έλληνες» ο Μιχάλης μας ο Πασιαρδής.

Την τυφλωμένη από αντι-σπαρτιατικό ιμπεριαλισμό πολιτική της η Αθήνα την πλήρωσε τελικά με την ήττα της στους Αιγός Ποταμούς 404 π.Χρ. Όμοια, υστερότερα, κι οι αντι-αθηναίοι Λακεδαιμόνιοι…

Σ Τ Η Ν ΕΙΣΒΟΛΗ του Δαρείου το 490 και στη Μάχη του Μαραθώνα, ο ανατραπείς τύραννος των Αθηνών Ιππίας ήταν μαζί με τους Πέρσες εισβολείς. 

Και στην εισβολή του 480 ο ανατραπείς βασιλιάς της Σπάρτης Δημάρατος, ήταν πρωτοσύμβουλος του Ξέρξη. Κι ο περσόδουλος Γόργος με 150 κυπριακά πλοία στον περσικό στόλο που ηττήθηκε 29.9.480 στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας. Τα πληρώματά του τον σαμπόταραν καθώς «κάρφωσε» τους Κυπρίους στον Ξέρξη η ίδια η πρωτοναυμάχος Αρτεμισία… 

Κι οι χουνταίοι ανθέλληνες τύραννοι, («Αμερικανών παιδιά» τούς τραγούδησε η Μελίνα Μερκούρη), αρχιπροδότες του Ελληνισμού, Ιωαννίδης, Γκιζίκης, Μπονάνος, Αραπάκης, Γαλατσάνος, Παπανικολάου, ως νέοι Ιππίες, Δημάρατοι, Γόργοι και Μαλιεύς Εφιάλτης, το 1974 μετά Χριστόν, αντί να «εισβάλουν» με τα ελληνικά «Φάντομ» και τα υποβρύχια «Νηρεύς» και «Γλαύκος» στην Κύπρο, οδήγησαν από την Ανοπαία Ατραπό τον Αττίλα Εισβολέα στο Πέντε Μίλι της Κερύνειας...

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: