Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Από το «μαζί τα φάγαμε», στο… «μαζί τα πληρώνουμε»


(...)ο εκπρόσωπος του προέδρου του Γιουρογκρούπ Γκι Σουλέρ αποσαφήνισε ότι ο επικεφαλής των χωρών-μελών της ευρωζώνης αναφέρθηκε μόνο σε δημόσιες δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου (και όχι σε εκμυστηρεύσεις του στον κ. Γιούνκερ), ο οποίος έχει υπογραμμίσει κατ’ επανάληψη, και στο πλαίσιο Συνόδων Κορυφής της ΕΕ, ότι έχει παραλάβει ένα κράτος με έντονα προβλήματα διαφθοράς.
  Μετά το περίφημο «μαζί τα φάγαμε», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος επανήλθε χθες (στον Βήμα 99,5 και τον Παύλο Τσίμα), για να υποστηρίξει ότι και «μαζί τα πληρώσαμε»! Φυσικά, ούτε μαζί τα φάγαμε, ούτε μαζί τα πληρώσαμε. Τα έφαγαν μόνοι τους και τα πληρώσαμε μόνοι μας. Κατ’ αρχήν ο κ. αντιπρόεδρος προσπάθησε να πείσει ότι το τεράστιο δημόσιο χρέος δεν είναι δα και τίποτε το σπουδαίο, υπάρχει από την εποχή της παλιγγενεσίας και μεταβιβάζεται (συνεχώς διογκούμενο) από γενιά σε γενιά και από αιώνα σε αιώνα.
  Όπως γράφει η Σοφία Βούλτεψη (www.elzoni.gr),
  Ο κ. Παπανδρέου με το ύφος του αδικημένου και του οσιομάρτυρα, πραγματοποιεί τις επιθέσεις του κατά των προκατόχων του, καταγγέλλοντας συνεχώς την χώρα του στο εξωτερικό ως διεφθαρμένη και μετά ζητάει δάνεια. Ξέρετε κανέναν να δανείζει κάποιον που δηλώνει κλέφτης και διεφθαρμένος, χωρίς να επιβάλει σκληρούς όρους;
  Ο κ. Πάγκαλος, πάλι πραγματοποιεί τις επιθέσεις του εναντίον του λαού, καταγγέλλοντάς τον για συμμετοχή στην διαφθορά και το πελατειακό σύστημα, που αυτός και οι ομότεχνοί του στην πολιτική σκόπιμα δημιούργησαν.
  Παπανδρέου και Πάγκαλος συστηματικά παίζουν ένα ξεκάθαρα προπαγανδιστικό παιχνίδι πινγκ πονγκ στις πλάτες άλλων, αποσείοντας τις ευθύνες από πάνω τους, αν και αποτελούν επί δεκαετίες κομμάτι του συστήματος.
----
Από το "Ο Γιούνκερ, ο Γιώργος και η διαφθορά",  του Σταύρου Λυγερού απ΄την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ :
  "Δεν χρειαζόταν επίσημη δήλωση για να συνειδητοποιήσουμε ότι το σύστημά μας ήταν και σε μεγάλο βαθμό παραμένει κλεπτοκρατικό. Ο πολίτης το διαπιστώνει καθημερινά. Η διαφθορά έχει εδώ και πολλά χρόνια καταντήσει ενδημικό φαινόμενο. Δεν είναι η εξαίρεση του κανόνα. Είναι κανόνας με εξαιρέσεις.
  Το γεγονός αυτό, ωστόσο, δεν δικαιώνει τη δήλωση Παπανδρέου ότι κυβερνάει μια διεφθαρμένη χώρα. Πρώτον, επειδή δεν υπάρχουν διεφθαρμένες χώρες, αλλά χώρες, που υποφέρουν από εκτεταμένη διαφθορά. Δεύτερον, επειδή η διαπλοκή και η διαφθορά είναι καρκινώματα, που τροφοδοτήθηκαν από το ίδιο το πολιτικό σύστημα".
---

Αντί του "κολοσσού" της Abu Dhabi Mar τα ΕΝΑΕ καταλήγουν σε ... κολοσσιαία κομπίνα με off shore; (www.defencenet.gr)
 Κρίσιμα ζητήματα νομιμότητας της όλης διαδικασίας έγκρισης μεταβίβασης στην ADM του 75,1% των ΕΝΑΕ ανακύπτουν εδώ και λίγες ώρες, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με αφορμή την αναβολή παραλαβής του "S120 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ" και τα όσα συνοδεύουν αυτό το γεγονός που αποκάλυψε σήμερα το πρωί το defencenet.gr.
  Κατ’αρχήν έκπληκτοι οι πάντες πληροφορήθηκαν ότι η συμφωνία είναι ακόμα «στον αέρα» και αν προχωρήσει είναι πιθανό αντί για την Abu Dhabi Mar τα ΕΝΑΕ να αγοραστούν μέχρι και από ... off shore, αρκεί να είναι "συνδεδεμένη"(!) με την ADM!
  Τι αναφέρει η κατάληξη της ανακοίνωσης του υπουργείου, ότι «αυτό που αναμένεται από την άλλη πλευρά, είναι η υπογραφή της σύμβασης μεταβίβασης του 75,1% των μετοχών της ΕΝΑΕ από την ThyssenKrupp Marine Systems/HDW στην Abu Dhabi Mar ή σε συνδεδεμένη με αυτή εταιρεία (affiliated company) που θα υποδειχθεί από την ADM, σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης και του ν.3885/2010».
  Αυτό όμως, θέτει νάρκη στα θεμέλια της συμφωνίας.
-----
Το έλεγαν για τον Μπους, αλλά προσαρμόστηκε και στις ελληνικές ανάγκες:

ΑΝΕΚΔΟΤΟ
  Σε αυτοκινητόδρομο της Aθήνας, κάποιος οδηγός φτάνει σ' ένα τεράστιο μποτιλιάρισμα και σταματάει. Κάποιος τον πλησιάζει και του χτυπά το τζάμι. Ο οδηγός ανοίγει το παράθυρο και ρωτάει:
- Τι συμβαίνει;
- Μια ομάδα από τρομοκράτες έπιασε όμηρο τον Γιώργο Παπανδρεου(το μικρό)  και ζητάει λύτρα 1 εκατομμύριο Ευρώ, αλλιώς λένε, ότι θα τον καταβρέξουν με βενζίνη και θα του πετάξουν ένα αναμμένο σπίρτο...   Λοιπόν, καταλαβαίνετε ότι, μπροστά σ' αυτή την τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ζητούμε από κάθε οδηγό να κάνει μια δωρεά.
- Και πόσα δίνει συνήθως ο καθένας; ρωτάει o οδηγός.
- Γύρω στα 5 λίτρα !
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: