Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Μήπως έφτασε η ώρα να μην βλέπουμε πια ειδήσεις; (Κ. Μπετινάκης)


"Ήταν γνωστό ότι κάποια μέρα η Ελλάδα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει αυτό το είδος του προβλήματος, και γνώριζα ότι το πρόβλημα αυτό θα έφθανε, διότι συζητούσαμε, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, ο πρόεδρος Ζαν Κλοντ Τρισέ στην ΕΚΤ, η Κομισιόν και εγώ ό ίδιος, για τις προοπτικές, γι' αυτό που δεν ήταν τότε γνωστό, όπως αυτό που αποκαλούμε ελληνική κρίση...

Γνώριζα ακόμα, ότι η Γαλλία και η Γερμανία κέρδιζαν τεράστια ποσά από τις εξαγωγές τους προς την Ελλάδα... 

Η ελληνική κρίση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αλλά όχι με την αντιμετώπισή της το τελευταίο έτος, έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί πριν από δυο ή τρεις δεκαετίες".
(Ζ.Κ. Γιούνκερ, πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου).
Τι να τα κάνουμε
τα χρυσά κουτάλια
όταν δεν έχουμε τι να φάμε;
   Αισθάνομαι όπως οι περισσότεροι συμπολίτες μας, ως απατημένος σύζυγος, μια και το μάθαμε τελευταίοι. Πως δηλαδή, όλοι στην Ευρώπη γνώριζαν για τα χάλια της οικονομίας της χώρας μας, αλλά άφηναν τους πολιτικούς μας να το κρύβουν για να τους ψηφίζουμε…

  Γερμανία και Γαλλία, όχι μόνο γνώριζαν αλλά και κερδοσκοπούσαν εις βάρος της χώρας, που κατά καιρούς γνωρίζει το «αγαθό της ξένης κατοχής». Είτε στρατιωτικής είτε οικονομικής.
  Ο Ζ.Κ. Γιούνκερ μάλιστα, που έκανε την «αποκάλυψη» έκρυψε το όνομα του «ειλικρινή» πρωθυπουργού, που του είχε πει πως «κυβερνά διεφθαρμένη χώρα».

  Μετά από την επώνυμη δήλωση «μαζί τα φάγαμε», ήρθε κι η δήλωση του ακατονόμαστου κυβερνήτη της «διεφθαρμένης χώρας».

  Η λύση δεν είναι να μας κοροϊδεύουν με επιτροπές στη Βουλή, αλλά επιτέλους κάποιος να ΠΛΗΡΩΣΕΙ. Και το σύνολο του λαού δεν ενδιαφέρεται να δει κάποιον να μπει στην ψειρού, όσο να πληρώσει σε μετρητά όσα έκλεψε και με τους νόμιμους τόκους.

  Κι είναι εύκολο αυτό, φτάνει να υπήρχαν οι έντιμοι και με θέληση βουλευτές, που να προωθούσαν νομοσχέδιο για ένα πραγματικό «πόθεν και πως έσχες» για τους εαυτούς τους, που να πηγαίνει πίσω τουλάχιστον σαράντα χρόνια. Για όλους εκείνους που έδωσαν τόσο αγώνα για να μας κυβερνήσουν, ώστε να αποδειχθεί πως δεν το έκαναν για να κερδοφορήσουν….
  Αλλά, πού να βρεθεί φιλότιμο στους εθνοπατέρες μας.

  Το μόνο που τους νοιάζει είναι μη χάσουν τη θεσούλα τους στα έδρανα της Βουλής. Που αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρυσοφόρος για τους περισσότερους. Εξ ού και η παραγραφή που έσπευσαν να ψηφίσουν για να (αυτό-)αποδοθούν άσπιλες παρθένες στην κοινωνία.

  Επειδή έχουν εξαφανισθεί οι πολιτικοί που κάποτε πέθαιναν στην ψάθα – ή μάλλον στο ράντζο, όπως ο Πλαστήρας για παράδειγμα.

  Το πιο αποκαλυπτικό πάντως, είναι πως κάθε μέρα που περνάει επιβεβαιώνεται το ρητό: «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο»…

  Όχι μόνο δεν «τρώμε με χρυσά κουτάλια» αν και έχουν περάσει τριάντα χρόνια από την είσοδό μας στην Ευρωπαϊκή Αγορά, που άλλαξε όνομα και έγινε (μη) Ένωση, αλλά κάθε τόσο για κάθε επώδυνο μέτρο οι κυβερνήτες μας έχουν έτοιμη την πιπίλα: «Δεν φταίμε εμείς, έτσι διατάζουν οι Βρυξέλες»…
ΕΙΔΕΣ Η ΔΕΗ;
  Δεν μας είπαν πως η αύξηση των τιμολογίων του ρεύματος, οφείλεται (όπως και η προγραμματισμένη για του χρόνου και για τα επόμενα χρόνια) ώστε να καταστεί ευνοϊκή η πώληση των θυγατρικών της επιχείρησης στους ιδιώτες, (όπως υποχρεώνει οδηγία της ΕΕ, που ως τώρα αγνοούσε -για κοινωνικούς λόγους- η διοίκηση της ΔΕΗ).

    Το ίδιο και με τον ΟΣΕ. Οι εργαζόμενοι στον κρατικό οργανισμό, πληρώνουν τα «λάθη» των κυβερνητών του παρελθόντος, ενώ ο λαός θα πληρώσει ακριβότερο εισιτήριο, για χάρη του ανταγωνισμού…

  Αλλά δεν φτάνουν όλα αυτά, οι ειδήσεις μας παρουσιάζουν και μας θέλουν, όλους τους ψηφοφόρους, μεγάλους μαζοχιστές. Επειδή πως αλλιώς να χαρακτηρίσω τις δημοσκοπήσεις που μας παρουσίασαν οι παπαγάλοι και δείχνουν ότι θα επιβραβευθούν πάλι τα δύο «μεγάλα» κόμματα, οι βασικοί υπεύθυνοι δηλαδή για την κατάντια μας.

  Θέλω να δω όλους εκείνους τους συνταξιούχους, που θα επιβραβεύσουν εκείνους που τους στέρησαν τον 13η και 14η σύνταξη, επειδή έτσι θέλουν οι καναλάρχες. Τόσο εύπιστοι είναι που έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στους «σωτήρες» και εκείνους που τους υπόσχονται πως «υπάρχει άλλη λύση»; ¨όπως τους είπαν ότι «λεφτά υπάρχουν». Δεν κατάλαβε πόσο γελοίος έγινε ο Πινόκιο, λέγοντας ότι «εννοούσε ότι λεφτά υπήρχαν αλλά τα κατασπατάλησαν οι προηγούμενοι». Ακόμα και σε έναν αλλοδαπό που γνωρίζει ελάχιστα ελληνικά δεν δικαιολογείται τέτοιο γλίστρημα της γλώσσας.

  Για να καταλάβουμε τι ψέματα μας περνάνε από το χαζοκούτι οι άρχοντες των Μέσων Μαζικής Αποβλάκωσης, η αγωνία είναι ποια από τα κομμάτια του χάρτη, θα βαφτούν πράσινα ή γαλάζια. Διότι δεν υπάρχει άλλο χρώμα για τους δημοσκόπους.

   Πόσο αληθοφανή είναι όλα αυτά, φαίνεται από μια μικρή λεπτομέρεια: Κόμμα που έχει τριχοτομηθεί, οι δημοσκόποι το βλέπουν  να συγκεντρώνει τώρα, πολύ μεγαλύτερο άθροισμα ποσοστού, παρά όσο συγκέντρωνε ενωμένο.

   Η τελική αποδόμηση του κοινωνικού κράτους – σάμπως υπήρξε ποτέ;- έλαχε να συμβεί επί πρωθυπουργίας του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Τρανότερη απόδειξη η εγκύκλιος του ΙΚΑ με την οποία αρνείται την χορήγηση ειδικών υποδημάτων  για τους διαβητικούς..."επειδή, μόνο αναβάλλουν, τον ακρωτηριασμό"!!!!!
 =======
Τι εννοεί ο "ποιητής";
  Μηπως αυτο που εννοουμε όλοι;
  Και αν ηταν γνωστο εδω και δύο -τρεις δεκαετίες, γιατι ο ελληνικος λαος τους επιτρέπει να κυκλοφορούν ελεύθεροι;
  Και πως ακούγοντάς τα ο σημερινος υπουργος οικονομικών κανει πως δεν τα ακουει;;;
  Θα μας πεί κάποιος υπέυθυνος κάτι, ή θα ασχολουμεθα με τις αχρηστες Καλλικρατικες εκλογές και τη συσφιξη των σχέσεων μας με την Τουρκία [επι τη νέα επαναφιξει Ερντογαν, ο οποίος θα "αποσυρει" το "casus beli" όταν εμείς παραιτηθουμε του δικαιωματος επέκτασης των χωρικων μας υδάτων...] για να εκτονώσουμε την υποταγή μας;
Δ.Αλευρομάγειρος

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: