Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Ο Ερνιογάν στα κατεχόμενα ανήμερα της εισβολής! - Παιχνίδια με την Αμμόχωστο από τους Τούρκους...



Την κατεχόμενη Κύπρο θα επισκεφθεί  στις 20 Ιουλίου, ημέρα της τουρκικής εισβολής, ο τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν.

θα είναι η πρώτη επίσκεψη του μετά την επανεκλογή του και μετά την αντιπαράθεση που είχε με τους Τουρκοκυπρίου, τους οποίους χαρακτήρισε αχάριστους, επειδή διαμαρτυρήθηκαν για τη στάση της Άγκυρας έναντι τους.

Σύμφωνα με τουρκοκυπριακή εφημερίδα, ο κ. Ερντογάν θα επισκεφθεί την κατεχόμενη Αμμόχωστο και θα προβεί σε πρόταση, χωρίς όμως να προσδιορίζει το περιεχόμενό της.

Οι πληροφορίες δεν επιβεβαιώνονται από την τουρκική πλευρά. Ακόμη και αν υπάρχει τέτοια πρόθεση, δηλαδή αιφνιδιασμού, η τουρκική κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανοίξει τα χαρτιά της.

Η κυπριακή κυβέρνηση αρνείται να σχολιάσει και οι δικές της εκτιμήσεις είναι ότι στην παρούσα φάση το Κυπριακό δεν βρίσκεται στις προτεραιότητες της τουρκικής κυβέρνησης.

Ακόμη τονίζεται ότι αν γίνει η πρόταση αυτή  θα συνοδεύεται με την αξίωση για το άνοιγμα του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, «πράγμα που αν συμβεί θα ισοδυναμεί με αναβάθμιση και μορφή αναγνώρισης του "ψευδοκράτους"».

ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: