Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

ΓΗ ΚΑΙ …ΕΥΡΩ ΣΤΟ NATO ΔΙΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ

Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ προσφέρει τα πάντα στο NATO.

Σε περίοδο δημοσιονομικής ασφυξίας και αιματηρών περικοπών μισθών και κοινωνικών υπηρεσιών, μόνο το κόστος της ελληνικής συμμετοχής στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη έχει φτάσει ήβη τα 110 εκατ. Ευρώ  Και διαρκώς διογκώνεται...

Η αυξημένη επιχειρησιακή εμπλοκή επιφέρει την απαίτηση ικανοποίησης νέων αναγκών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Μπεγλίτης αποφάσισε να επιτάξει πέντε ακίνητα με συνολική έκταση 28 στρεμμάτων στο Ακρωτήρι Χανίων προκειμένου να προχωρήσει το έργο κατασκευής νέου αγωγού μεταφοράς κηροζίνης από το Μαράθι {κόλπος Σού­δας) μέχρι την αεροπορική Αμερικανική Βάση και την 115 Πτέρυγα Μάχης.



Πρόκειται για ακίνητο της Ιεράς Μονής Γουβερνέτου 3.400 τετραγ. μέτρων, τρία ακίνητο ιδιωτών συνολικής έκτασης 5.659 τετραγ. μέ­τρων και μια έκταση 18,7 στρεμμάτων η οποία, σύμφωνα με το υπουργείο ανήκει στο Δημόσιο, αλλά σύμφωνα με το Δήμο, αποτελεί δημοτική έκταση.

Η επίταξη κινείται γοργά προκειμένου να ξεπεραστούν προβλήματα και εμπλοκές υπηρεσιών, ώστε να προχωρήσει άμεσα το έργο κατασκευής του νέου αγωγού μεταφοράς καυσίμων.

Οι εκτάσεις θα απαλλοτριωθούν και θα καταβληθούν αποζημιώσεις που προβλέπονται από το ελληνικό Δημόσιο. Δηλαδή ενώ κυβέρνηση και καθεστωτικά ΜΜΕ τρομοκρατούν επισείοντας τα φόβο της χρεοκοπίας προκειμένου να περάσουν την αντιλαϊκή λαίλαπα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, ο φορολογούμενος κόσμος της εργασίας επιβαρύνεται με εκατομμύρια ευρώ για να ικανοποιηθούν οι νατοϊκές ανάγκες.

•Παπαγαλάκια» προβάλλουν ως αιτία της κατασκευής του αγωγού «την ανάγκη αντικατάστασης του υπάρχοντος αγωγού μεταφοράς κηροζίνης σης αεροπορικές πολεμικές εγκαταστάσεις, καθώς κατασκευάστηκε διερχόμενος έξω από τα όρια του χωριού Στέρνες Ακρωτηρίου στην δεκαετία του '60» και υφίσταται πρόβλημα ασφάλειας. Ο πραγματικός λόγος είναι οι αυξημένες νατοϊκές ανάγκες.

Κατά τη διάρκεια της κλιμάκωσης των αεροπορικών νατοϊκών βομβαρδισμών στη Λιβύη, διατάχθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας η εκτροπή του αγωγού της 115 Π.Μ. της Πολεμικής Αεροπορίας ώστε να καλυφθούν αποκλειστικά οι έκτακτες νατοϊκές ανάγκες.

Βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τις προβαλλόμενες απαιτήσεις υπεράσπισης του εθνικού εναέριου χώρου από τη συγκεκριμένη Πτέρυγα Μάχης, που έχει αναβαθμισμένο ρόλο στο πλαίσιο του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού στο Αιγαίο.

ΠΡΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: