Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Έφοδος «Μακεδόνων» των Σκοπίων στη Βόρεια Ελλάδα

του Κώστα Χαρδαβέλλα
Ομαδική και οργανωμένη κάθοδος «Μακεδόνων» (όπως αυτοαποκαλούνται) από τα Σκόπια έγινε τις ημέρες του Πάσχα στην περιοχή της Έδεσσας για να κάνουν Ανάσταση στην αποκαλούμενη από τους ίδιους «Μακεδονική Εκκλησία» Σφέτα Σλάτα (Αγία Χρυσή), που είναι αφιερωμένη στην ομώνυμη Βουλγάρα Αγία Σλάτα, που μαρτύρησε από τους Τούρκους το 1797 στο χωριό Σλάτινα (Χρυσή) της περιοχής Αλμωπίας.

Η εκκλησία είναι χτισμένη στην περιοχή Αριδαία Πέλλας με χρήματα Σκοπιανών οργανώσεων του Καναδά και της Αυστραλίας και του ιδρύματος Σόρος που εδρεύει στα Σκόπια.

Κάθε χρόνο από το 1999, που θεμελιώθηκε η εκκλησία των «Μακεδόνων» από τον πρώην αρχιμανδρίτη της ελληνικής Εκκλησίας Νικόδημο Τσαρκνιά κατακλύζεται το Πάσχα από Σκοπιανούς, οι οποίοι με την παρουσία τους θέλουν να δείξουν ότι η περιοχή Έδεσσας, Νάουσας, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας είναι κομμάτι της «Σλαβικής Μακεδονίας» και κατοικείται από μια μειονότητα των «Μακεδόνων».

Σε όλα αυτά τα επικίνδυνα και απαράδεκτα δεν υπάρχει επίσημη ελληνική αντίδραση, ενώ στα σχέδια των «Μακεδόνων» των Σκοπίων είναι η δημιουργία στην Μακεδονία πολλών τέτοιων εκκλησιών που θα αποτελέσουν εστίες των διεκδικήσεων των Σκοπιανών στην ελληνική Μακεδονία.

Ήδη ο Τσαρκνιάς έχει αναγορευτεί σε αρχιεπίσκοπο Αιγιακής Μακεδονίας και έχει προσφύγει σε διεθνείς οργανώσεις για την επίσημη αποδοχή από την πλευρά της Ελλάδας Μακεδονικής Μειονότητας στη Βόρεια Ελλάδα.

Για όλα αυτά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε βαθύ ύπνο και έχει αφήσει την σκοπιανή προπαγάνδα να οργιάζει στη Βόρεια Ελλάδα.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: