Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Παράδοση αναβαθμισμένου P-3 Orion από τη Lockheed Martin



Ευκαιρία περιγραφής – ενημέρωσης του ελληνικού κοινού για το πρόγραμμα αναβάθμισης των P-3 Orion είχε η αμερικανική Lockheed Martin με την παράδοση σε χρήστη ενός από τα αεροσκάφη του τύπου.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου το οποίο εξέδωσε η εταιρία:

Η Lockheed Martin παρέδωσε το δεύτερο αεροσκάφος P-3 ORION από το Πρόγραμμα Δομικού Εκσυγχρονισμού (Mid-Life Upgrade MLU) στην Αμερικανική Τελωνειακή Υπηρεσία και Συνοριοφυλακή. Το P-3 με τις νέες πτέρυγες εντάσσεται μαζί με το πρώτο αναβαθμισμένο Orion στην Αμερικανική Τελωνειακή Υπηρεσία και Συνοριοφυλακή, το οποίο ήδη επιχειρεί. 

Τα αεροσκάφη αυτά υποστηρίζουν σημαντικές αποστολές παρεμπόδισης τρομοκρατικών ενεργειών, τη παράνομη μετακίνηση ανθρώπων, τη παράνομη διακίνηση ναρκωτικών και λαθρεμπορίου εντός και πέρα των συνόρων των ΗΠΑ.

Το Πρόγραμμα Δομικού Εκσυγχρονισμού της Lockheed Martin για τα P-3, παρέχει μια δοκιμασμένη, χαμηλού ρίσκου και οικονομικά συμφέρουσα λύση αντικαθιστώντας τις εξωτερικές επιφάνειες των πτερύγων του αεροσκάφους, και το οριζόντιο ουραίο σταθερό με υλικά νέας παραγωγής. 

Αντικαθιστά όλη την βασική δομή του αεροσκάφους που παρουσίασε σημεία κόπωσης, με νέας σχεδίασης υλικά χρησιμοποιώντας ένα νέο κράμα μετάλλων το οποίο είναι πέντε φορές πιο ανθεκτικό σε διαβρώσεις, μειώνοντας σημαντικά το κόστος χρήσης των P-3.

Επίσης, καταργεί όλους τους τωρινούς πτητικούς περιορισμούς των αεροσκαφών και παρατείνει την υπηρεσιακή τους ζωή μέχρι 15.000 ώρες πτήσης, προσθέτοντας τουλάχιστον 20 χρόνια επιχειρησιακής χρήσης. 

Το P-3 Orion αποτελεί το πρότυπο στα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και αναγνώρισης και χρησιμοποιείται για την ασφάλεια της χώρας, την αναγνώριση τυφώνων, για επιχειρήσεις κατά της πειρατείας, για ανθρωπιστική βοήθεια, έρευνα και διάσωση, συλλογή πληροφοριών, ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις  και πρόσφατα, για την παροχή βοήθειας στον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας και συλλογής πληροφοριών για την διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού.

defencepoint.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τα εθνόσημα στο Ρ-3 ότι 'ναι και η σημεία ξεκάρφωτη... Ημαρτον, ρίξε μια ματιά πρώτα ρε μάστορα, τόσες υπάρχουν στο ίντερνετ!