Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Χρονική μετάθεση της αεροπορικής συνεκπαίδευσης της ΠΑ με το Ισραήλ



Η κατάσταση στη Λιβύη και η αξιοποίηση της βάσης της Σούδας από τις συμμαχικές δυνάμεις αλλάζει τα σχέδια για την αεροπορική συνεκπαίδευση Ελλήνων και Ισραηλινών χειριστών στην 115 Πτέρυγα Μάχης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, περί το τέλος Μαΐου με αρχές Ιουνίου αναμενόταν στην 115 ΠΜ με σκοπό τη συνάσκηση με την ΠΑ αριθμός ισραηλινών αεροσκαφών και χειριστών.

Λόγω όμως της παράτασης των επιχειρήσεων στη Λιβύη και επειδή η αεροπορική βάση της Σούδας χρησιμοποιείται από τις συμμαχικές δυνάμεις, συν τον κίνδυνο να εμπλακεί η ισραηλινή αεροπορική δύναμη σε σενάρια εμπλοκής στις αεροπορικές επιχειρήσεις στη Λιβύη (η Ελλάδα φημίζεται στο εξωτερικό για την ευφάνταστη σεναριολογία που αναπτύσσεται και παρουσιάζεται ως είδηση, ιδίως στο χώρο της άμυνας), κρίθηκε σκόπιμη η χρονική μετάθεση της δραστηριότητας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πότε οι δυο Πολεμικές Αεροπορίες σκοπεύουν να προγραμματίσουν εκ νέου τη δραστηριότητα.

Ωστόσο, σύμφωνα με διαθέσιμες πληροφορίες, η προγραμματισμένη μετάβαση Ελλήνων χειριστών και μαχητικών τον Σεπτέμβριο στο ισραηλινό ΣΟΤ (Σχολείο Όπλων Τακτικής) θα πραγματοποιηθεί κανονικά.
defencepoint.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: