Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Είμαστε οι μάγκες της Ευρώπης


Ψάχνω να βρω παγκοσμίως μία χώρα που να γιορτάζει την Ανάσταση του Χριστούλη 10 μέρες και δεν μπορώ να βρω.

Φύγαμε μεγάλη Πέμπτη, γιορτάσαμε την Κυριακή του Πάσχα, πήραμε και από την σημαία 2-3 μέρες άδειες κολλήσαμε και την Πρωτομαγιά και επιστρέφουμε στις εργασίες μας ξεκούραστοι και γεμάτοι οξυγόνο και κοψίδια Δευτέρα 2 του Μάη. Αυτό θα πει μαγκιά και τσαμπουκάς..


Γιατί εμείς το γλεντάμε και δεν είμαστε σαν τα εργασιομανή junkie της Ευρώπης (π.χ. Γερμανοί, Φιλανδοί, Αυστριακοί κ.λ.π.) που δουλεύουν σαν τους είλωτες κανονικά το 8ωρό τους, παίρνουν μόνο 15 μέρες άδεια το καλοκαίρι, Χριστούγεννα και Πάσχα γιορτάζουν μόνο μια μέρα και αποταμιεύουν 5 δεκάρες για την κακιά στιγμή.

Εμείς είμαστε οι πιο μάγκες της Ευρώπης, που σήμερα Τρίτη μέρα του Πάσχα οι δρόμοι της Αθήνας παραμένουν έρημοι γιατί δεν έχει επιστρέψει κανείς, που μέχρι και η κουτσή Μαρία πήγε στη Μύκονο πασχαλιάτικα για ν ξοδέψει και το τελευταίο ευρώ από το δώρο του Πάσχα. 

Που τοπ μισό Δώρο έφυγε σε βενζίνη για μετακινήσεις σε χωριά και τουριστικά θέρετρα.
Που στα μπουζούκια Σαββατοκύριακο δεν έπεφτε καρφίτσα.

Αυτό θα πει μαγκιά και παλικαριά μπροστά στη βίτσα της Μέρκελ και το ατέλειωτο αγγούρι του ΔΝΤ. Αλλά πονάνε μωρέ τα παλικάρια, όσο μεγάλο κι αν είναι το αγγούρι.

Ή είσαι μάγκας και ξοδεύεις ή δεν είσαι…

Και μετά ξυπνήσαμε πιο φτωχοί και από τους κατοίκους της Ουζουμπούρου – όπως λέει και ο θείος Τράγκας…
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: