Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Η εποχή των πρασινοφρουρών πέρασε ανεπιστρεπτί


Όλη αυτή η υπόθεση με τη ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ και τον «πράσινο» ταλιμπάν Νίκο Φωτόπουλο, μόνο αηδία και εκνευρισμό προκαλεί στην ελληνική κοινωνία. 

Την ίδια στιγμή που ο κόσμος στενάζει στο ζυγό του Μνημονίου συνδικαλιστές και κυβέρνηση αποφάσισαν να παίξουν «πόλεμο» ο καθένας για την πάρτη του και για τα δικά του συμφέροντα. 

Αλλά αν αναζητούμε την αλήθεια χωρίς περιστροφές, τότε πρέπει να τα λέμε χύμα, χωρίς φόβο και πάθος.

Ας πάμε καταρχάς στην πλευρά της κυβέρνησης. Έτσι ξαφνικά αποφάσισε να βγάλει στη δημοσιότητα ένα πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή για την ΓΕΝΟΠ το οποίο, πράγματι περιέχει πολλές αλήθειες; 
Όμως γιατί τώρα και γιατί έτσι.

Μήπως όλη αυτή η υπόθεση δε σχετίζεται με τη μετοχοποίηση της ΔΕΗ; Το κόλπο είναι παλιό. 

Ένα αποδυναμωμένο συνδικαλιστικό σωματείο είναι πολύ καλύτερο από ένα ισχυρό που θα κάνει απεργίες, θα κατεβάζει διακόπτες, θα βγαίνει στους δρόμους και θα έχει με το μέρος του και τον κόσμο.

Έτσι όπως έστησε τα πράγματα η κυβέρνηση έχει καταφέρει να λέει όλη η κοινωνία ότι στη ΓΕΝΟΠ είναι λαμόγια και καλά θα κάνουν να σωπάσουν διότι είναι καλοπληρωμένοι, έχουν κάνει σκάνδαλα ενώ και όλοι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ είναι από τα ρετιρέ.

Αυτό λέει ο κόσμος και άσε τον Φωτόπουλο να φωνάζει. Άσχετα αν υπάρχει αλήθεια σ’ όλα αυτά, το επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης έπιασε. 

Διότι αν ήθελε να κάνει πραγματική κάθαρση θα την έκανε όταν ήλθε στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ. Τι περίμενε 20 μήνες; 

Δε γνώριζε τι γινόταν στη ΓΕΝΟΠ; 

Αφού το ίδιο το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε σχεδόν σε όλο το Δημόσιο τα πράσινα φρούριά που τη βοηθούσαν κάθε φορά που ήταν στην αντιπολίτευση.

Ας μην κάνουν λοιπόν τις Μωρές Παρθένες στην κυβέρνηση και τους έκπληκτους με τα σκάνδαλα στη ΔΕΗ. Το ΠΑΣΟΚ εξέθρεψε όλα αυτά τα φαινόμενα, τους χρυσοκάνθαρους συνδικαλιστές που κάνουν ακόμη κουμάντο.


Ποιος έδωσε το θάρρος στον κ. Φωτόπουλο να στέλνει sms στους υπουργούς και στον ίδιο τον πρωθυπουργό και να απειλεί πως θα γίνει πόλεμος αν τολμήσουν να μετοχοποιήσουν τη ΔΕΗ;

Μήπως όταν ο κ. Παπακωνσταντίνου και ο κ. Σαχινίδης πήγαιναν και υποστήριζαν τη ΓΕΝΟΠ, όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν αντιπολίτευση, δεν τους έδιναν το δικαίωμα να αισθάνονται πανίσχυροι;

Δεν ξέρουμε αν είναι σωστό ή λάθος η πώληση της Επιχείρησης, η ουσία είναι ότι η ΓΕΝΟΠ είναι κράτος εν κράτει με την ευθύνη του ΠΑΣΟΚ. 

Αυτή είναι η αλήθεια.
Πάμε τώρα στους συνδικαλιστές. Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη.

Όταν δεν ντρέπονται οι συνδικαλισταράδες πρασινοφρουροί να παίρνουν επιδοτήσεις από την ίδια την επιχείρηση που δουλεύουν για να κάνουν… επαναστατικά ταξίδια και γεύματα, τότε τι να πει κανείς.

Και με ποιο πρόσωπο τολμούν να βγαίνουν στα κανάλια και να καταγγέλλουν τους πάντες και τα πάντα όταν οι ίδιοι δεν είναι «καθαροί»;

Έχουν δίκιο όταν κατηγορούν τον Γ. Παπακωνσταντίνου ότι τους ξέχασε, αλλά αυτή είναι φτηνή δικαιολογία για να καλύψουν τις δικές τους πομπές.

Έδωσαν το δικαίωμα στην κυβέρνηση να τους τσακίσει για τους δικούς της λόγους, και τώρα επαναστατούν κατά των πράσινων «πατερούληδων». 

Αποκρουστική εικόνα και καθ’ όλα υποκριτική. Φανταστείτε πως αν αύριο το πρωί αποφασιστεί να μην πουληθεί η ΔΕΗ, τότε η ΓΕΝΟΠ θα λουφάξει και θα συνεχίσει να είναι «μπουκωμένη» από τις επιδοτήσεις. 

Τέτοιοι είναι οι σημερινοί συνδικαλιστές και το συνδικαλιστικό κίνημα. 

Ταξιδάκια, γεύματα, φιλοξενίες συναδέλφων από το εξωτερικό κι όλα αυτά με χρήματα της ΔΕΗ. Για να μην πούμε για τους δήθεν συνδικαλιστές που είχαν στήσει γραφείο εξυπηρέτησης κοινού μέσα στη ΔΕΗ και έβγαλαν εκατομμύρια.

Η υποκρισία έχει και όρια, όμως η εποχή που κάποιοι κατέβαζαν τους διακόπτες με το έτσι θέλω έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Όπως έχει περάσει και η εποχή των πρασινοφρουρών, κι αυτό η κυβέρνηση πρέπει να το μάθει καλά.

Διότι υπάρχουν κι άλλα «πράσινα» μαγαζιά σε εταιρείες του Δημοσίου, για παράδειγμα στους εφοριακούς που η ΠΑΣΚΕ βγάζει 60%.

Θα τα βρει μπροστά του ο κ. Παπανδρέου αν και ο ίδιος θα πληρώσει τις αμαρτίες του πατρός του.

Διότι ο Ανδρέας κατά κύριο λόγο έστησε τα συνδικαλιστικά μαγαζιά του, με τους Σταμουλοκολλάδες στα λεωφορεία, τον Πιπεργιά και τον Φωτόπουλο στη ΔΕΗ, τους πράσινους συνδικαλιστές στον ΟΣΕ και τον ΟΤΕ.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: