Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Όταν το ΝΝΑ "πεθαίνει" το ΓΕΝ κάνει εγκαίνια...διαβητολογικού κέντρου στη Σαλαμίνα.



Την ίδια ώρα που το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών “πεθαίνει” και η διοίκησή του υποστηρίζει ότι μπορεί να εξυπηρετεί άμεσα μόνο το εν ενεργεία προσωπικό του ΠΝ , αποκαλύπτεται ότι το ΓΕΝ ασκεί …κοινωνική πολιτική αλλά μόνο στη Σαλαμίνα!

Αυτό δεν θα ήταν πιθανόνα πρόβλημα,αν ο Α/ΓΕΝ δεν διέμενε στη Σαλαμίνα,ως μόνιμος κάτοικος! Η επιλογή της ηγεσίας του ΓΕΝ να αναβαθμίσει το Νοσοκομείο της Σαλαμίνας με τη δημιουργία και διαβητολογικού κέντρου,το οποίο θα εξυπηρετεί τους πολίτες του νησιού αλλά και των γύρω δήμων έχει προκαλέσει όπως είναι φυσικό ποικίλα σχόλια εντός ΠΝ.

Τι είχε πει ο ίδιος ο Α/ΓΕΝ στη τελετή εγκαινίων του διαβητολογικού κέντρου στη Σαλαμίνα;

“Ειδικότερα για το ΝΣ, στο χώρο όπου κτυπά η καρδιά του Ναυτικού μας,  με την αμέριστη συμπαράσταση των κ.κ.Υπουργών του Υπουργείου μας, έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στο ΝΝΣ και έχουμε βελτιώσει/επαυξήσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες των εξωτερικών ιατρείων, του ακτινολογικού εργαστηρίου, και αναβαθμίσαμε ουσιαστικά και τις αιματολογικές εξετάσεις. 


Το εν ενεργεία αλλά και εν αποστρατεία στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του ΠΝ, θα εξυπηρετείται από το νεοσυσταθέν ιατρείο. 


Στο ίδιο ιατρείο θα δύναται να εξυπηρετούνται οι άποροι συνάνθρωποι μας, που κατοικούν στο νησί που φιλοξενεί το ΑΣ, το Ναύσταθμο και τις υπ' αυτούς υπηρεσίες, την Σαλαμίνα, καθώς όλους τους γειτονικούς δήμους της περιοχής και όχι μόνο, μετά από την συνεργασία με το ΝΣ”.


Σε άλλες εποχές η πρωτοβουλία θα ήταν αξιέπαινη.’Οχι όμως σήμερα που το ΝΝΑ κυριολεκτικά υπολειτουργεί λόγω οικονομικών προβλημάτων ,μ΄ ένα έλλειμμα περίπου 95 εκατομμυρίων ευρώ. 


Έλλειμμα που οδηγησε στο έγγραφο που αποκάλυψε το Onalert,σύμφωνα με το οποίο το νοσοκομείο μετατρέπεται ουσιαστικά σε …σταθμό πρώτων βοηθειών και τα μόνα περιστατικά που -ευτυχώς- λέει ότι θα εξυπηρετει είναι αυτά ασθενών που πάσχουν από καρκίνο.

Η αποκάλυψη προκάλεσε αναστάτωση στο ΥΕΘΑ και ο κ.Ε.Βενιζέλος με δηλώσεις του από το 424 ΣΝ στη Θεσσαλονίκη ,”άδειασε το ΓΕΝ, λέγοντας:
“…εφαρμόζουμε ένα αυστηρό πρόγραμμα εκλογίκευσης των δαπανών. 


Αυτό, όπως σας είπα, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει μείωση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχονται.  

Το στοίχημα είναι με μικρότερες δαπάνες, καλύτερα στοχευμένες, και με διαφανή διαχείριση να έχουμε καλύτερο επιχειρησιακό, κοινωνικό και οικονομικό αποτέλεσμα... 

Η συνεργασία μας με το Υπουργείο Υγείας έχει δείξει ότι μπορούμε να ανταλλάσουμε τις καλύτερες πρακτικές, να εντοπίζουμε προβλήματα, έτσι κι εμείς να βελτιωνόμαστε αλλά και να συμβάλουμε και στην βελτίωση του ΕΣΥ, το οποίο και υποστηρίζουμε, χωρίς να μειώνεται σε τίποτα, όπως είπα, η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχεται στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, στους αποστράτους και στις οικογένειές τους."
 

Onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια: