Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Προς την επαγγελματοποίηση του τουρκικού Στρατού οδηγείται η κυβέρνηση Ερντογκάν


Υπό την πίεση προφανώς των τελευταίων απωλειών του τουρκικού Στρατού από τις επιθέσεις του PKK η τουρκική κυβέρνηση φαίνεται να επαναφέρει  στο προσκήνιο μία παλαιά πρόταση η οποία είχε αποτελέσει αντικείμενο συζητήσεων για αρκετό χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τα τουρκικά ΜΜΕ, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, δήλωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας εξετάζει το ενδεχόμενο της επαγγελματοποίησης του τουρκικού Στρατού, χωρίς όμως να διευκρινίσει το ποσοστό που αυτό θα πραγματοποιηθεί.
Εδώ και μερικά χρόνια έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια πλήρους επαγγελματοποίησης των 6 ταξιαρχιών ειδικών δυνάμεων του τουρκικού Στρατού. Πρόκειται για τις μονάδες που σηκώνουν το κυρίως βάρος των επιχειρήσεων κατά των μαχητών του PKK.
Παρόλα αυτά οι πρόσφατες επιθέσεις της κουρδικής οργάνωσης σε φυλάκια της Στρατοχωροφυλακής και οι αιματηρές ενέδρες σε μονάδες του Στρατού στην Κεντρική και στην Ν. Αν. Τουρκία, έχουν προβληματίσει ιδιαίτερα τους Τούρκους επιτελείς για την ποιότητα των στρατευμάτων τους.
Επιπρόσθετα η λαϊκή δυσαρέσκεια έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, αφού αρκετοί Τούρκοι πολίτες αναρωτιούνται αν αυτός ο πόλεμος θα έχει κάποια κατάληξη μετά από 35.000 νεκρούς μέσα σε 25 χρόνια.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: