Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Σικέ καυγάς, η στρατιωτική συνεργασία Τουρκίας – Ισραήλ συνεχίζεται


Ο ψευτοκαυγάς μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας, αποκαλύπτεται! Σε μια φάση που όλοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι σχέσεις των δύο χωρών δοκιμάζονται, μετά το αιματηρό συμβάν την 31η Μαΐου στα ανοικτά της Γάζας, μια επίσκεψη τουρκικής αντιπροσωπείας στο Ισραήλ ανατρέπει αυτή την επιχειρηματολογία. 
Τουρκική στρατιωτική αντιπροσωπεία έφτασε στο Τελ Αβίβ και μετέβη στις εγκαταστάσεις της ισραηλινής αεροδιαστημικής βιομηχανίας, στη Χάιφα. 
Οι τούρκοι θα παραμείνουν εκεί για διάστημα δύο εβδομάδων και θα μετάσχουν στις δοκιμές της τελευταίας παρτίδας των τεσσάρων μη επανδρωμένων Heron, που θα παραλάβουν.
Σιγά μην έχαναν τα λεφτά του προγράμματος οι Ισραηλινοί.... Αδυναμίες είναι άλλωστε αυτές! 
Θα ακολουθήσουν φυσικά δοκιμές και στην Τουρκία, παρουσία Ισραηλινών αξιωματούχων. Είναι που τσακώνονται... Σημειώνουμε ότι οι Τούρκοι παρέλαβαν τα πρώτα έξι Heron, τον περασμένο Φεβρουάριο. Στρατιωτική συνεργασία σε όλους τους τομείς και δη σε εκείνον της αεροπορικής επιτήρησης. 
Στην Τουρκία βέβαια, ήδη υπάρχει γκρίνια για το γεγονός ότι τα Heron, που επιτηρούν την τουρκο-ιρακινή μεθόριο, δεν «απέτρεψαν» τις επιθέσεις των ανταρτών του ΡΚΚ. Αλλά αυτό, δεν λέει κάτι άλλο, παρά μια προσπάθεια καλύτερου «πλασαρίσματος» σε συνομιλίες για μελλοντικές προμήθειες από το Ισραήλ, που όπως όλα δείχνουν, θα συμφωνηθούν. 
Εξάλλου, οι ντονμέδες της γείτονος, έχουν ήδη παρέμβει. «Καυγάς» να σου πετύχει πάντως... 
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: