Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

ΣΑΡΝΙΤΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΛΛΑΔΟΣ!


Τα σύνορα της Τουρκίας προς τη δύση φαίνεται ότι θέλει να “σπρώξει” ο τούρκος πρόξενος Κομοτηνής (ή …Γκιουμουλτζίνας) Μουσταφά Σαρνίτς. Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς τη συμμετοχή του σε εκδηλώσεις δήθεν θρησκευτικού χαρακτήρα, όπου όμως κυριαρχεί συνθηματολογία και ρητορική ακροδεξιού χαρακτήρα και μίσος εναντίον της χώρας που τον φιλοξενεί!
Στην συγκεκριμένη εκδήλωση έλαβαν μέρος πολίτες της Ελλάδας, θρακιώτες μουσουλμάνοι που φαίνεται πως θεωρούν ότι η περιοχή της Θράκης βρίσκεται …υπό κατοχή και μάλλον πρέπει να απελευθερωθεί από την μητέρα πατρίδα Τουρκία. Γι αυτό το λόγο μάλλον έδωσαν στα μικρά παιδιά τους να φορέσουν μπλουζάκια που μπροστά απεικόνιζαν την σημαία της “τουρκικής δημοκρατίας της δυτικής Θράκης” και από πίσω εξυμνούσαν τον οθωμανό στρατηγό Λαλά Σαχίν Πασά, ο οποίος ήταν ένας από αυτούς που συνέβαλαν στην κατάκτηση της δυτικής Θράκης στην εποχή του.

“Ζεμ πρεμιέ” της εκδήλωσης ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε σε ρόλο θρησκευτικού καθοδηγητή της συγκεκριμένης νεολαίας ο οποίος φυσικά είναι ελεύθερος και “αλωνίζει” τα χωριά της μειονότητας και να δημιουργεί το δικό του “στρατό” πιστών. Σε ρόλο χορηγού επικοινωνίας (!) ο τούρκος πρόξενος Κομοτηνής Μουσταφά Σαρνίτς ο οποίος φυσικά δεν έχει καμία εμπλοκή σε όλα αυτά αλλά μάλλον είναι πολύ πιστός και θρήσκος και παρακολουθεί τις τελετές αυτές από θρησκευτικό ενδιαφέρον.

Σε ρόλο …κομπάρσου ο κρατικός μηχανισμός της Ελλάδας που επιτρέπει Ελληνες και μη πολίτες να παρανομούν και να πολεμούν την κρατική υπόσταση της χώρας ενώ στον πιο βρώμικο ρόλο της όλης ιστορίας η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση που σιωπηρά υποστηρίζει τη δημιουργία συνθηκών γκέτο και στρατοπέδων συγκέντρωσης από ντόπιους και αλλοδαπούς, αρκεί οι …τρόφιμοι αυτών να ψηφίζουν το δικό της κόμμα.

Σιωπή ή συνενοχή
Το αστείον του θέματος βέβαια είναι η σιωπή (που ισοδυναμεί με συνενοχή) τόσο των τοπικών αρχόντων και πολιτικών, όσο και των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων. Ολων αυτών που αραδιάζουν κάθε τόσο προπαγανδιστικές αρλούμπες περί “ελληνοτουρκικής φιλίας” και τρέχουν σα τρελοί να προβάλουν επισκέψεις Τούρκων δημάρχων και επενδυτών.
Ελληνοτουρκική φιλία με ποιους; Θα ήθελαν οι Τούρκοι δημοκρατικοί πολίτες να έχουν τουρκοελληνική φιλία με Ελληνες ακροδεξιούς και χουντικούς ιμπεριαλιστές; Εμείς λοιπόν ιδιαίτερα εδώ στη Θράκη πως και τόσα χρόνια δεν έχουμε απαιτήσει να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να έχουμε επαφές μόνο με εκπροσώπους υγιών πολιτικών και κοινωνικών τάξεων της γείτονας χώρας κι όχι με κάθε καρυδιάς ακροδεξιό καρύδι; Κι όποιος μιλάει για ελληνοτουρκική προσέγγιση θεωρείται αυτομάτως ως “προοδευτικός” και “ανοιχτόμυαλος” κι όποιος διαφωνεί θεωρείται “συντηρητικός”;
“Μούγκα στη στρούγκα” λοιπόν από ψηφοθήρες και καθεστωτικούς δημοσιογράφους με προφανή επιδίωξη τα ψηφαλάκια αλλά …και τα ψιχουλάκια από τις επενδύσεις των πασάδων. Εξάλλου όπως και το γνωστό ρητό αναφέρει “από εκεί που δε περνά ο πιο ισχυρός στρατός, περνά με ευκολία ένα καραβάνι γεμάτο με χρυσάφι”.
Περίεργη όμως είναι και η σιωπή των ενεργών δημοκρατικών πολιτών σχετικά με το ζήτημα, αυτών των κοινωνικών ομάδων που κάθε βδομάδα για “ψίλου πήδημα” βγαίνουν στους δρόμους και παραλύουν το κράτος για να διεκδικήσουν το Α ή το Β. Ολοι αυτοί λοιπόν οι δημοκρατικά ευαίσθητοι πολίτες δε φαίνεται να ενοχλούνται από την πολιτισμική γενοκτονία που συμβαίνει δίπλα από το σπίτι τους, προφανώς ίσως επειδή δεν έχει αγγίξει το ίδιο τους το σπίτι. (ακόμη)
Κι αν κάποιοι νομίζουν ότι υπερβάλουμε, ας φανταστούν το σκηνικό, ορισμένων εκατοντάδων πολιτών στην κεντρική πλατεία, με μπλούζες που στην μπροστινή πλευρά να φέρουν το γνωστό έμβλημα με τον φοίνικα και τον φαντάρο και στο πίσω μέρος να γράφουν “Νεολαία του Συνταγματάρχη Γιώργου Παπαδόπουλου” οι οποίοι να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της 7ετίας …για να τιμήσουν την Δημοκρατία! Κι όλοι αυτοί να δρουν υπό τις διαταγές ενός απατεώνα δήθεν θρησκευτικού λειτουργού που παριστάνει τον “εκλεγμένο μητροπολίτη” ζητώντας να σεβαστούν το δικαίωμα των παραπάνω στην θρησκευτική ελευθερία. Και οι κρατικές αρχές να πράττουν ακριβώς έτσι!
Κι ας μη βιαστούν κάποιοι αιθεροβάμονες να θέσουν θέμα “αμοιβαιότητας” μεταξύ των δύο κρατών. Το τι κάνουν ορισμένοι τουρκόφωνοι πολίτες εδώ δεν έχει καμία σχέση με την κατάσταση των ελληνόφωνων πολιτών στην Τουρκία. Υπάρχει όμως πολύ σοβαρό θέμα νομιμότητας και αμοιβαιότητας μεταξύ προξενικών αρχών. Θέμα στο οποίο η Τουρκία έχει καταφέρει να εξασφαλίσει μία ιδιότυπη “ασυλία” για τους Τούρκους προξένους από όλες σχεδόν τις ελληνικές κυβερνήσεις εδώ και δεκαετίες.
Ετσι ο εδώ Τούρκος πρόξενος μπορεί να γυρνά μέρα – νύχτα στα …βουνά και στα λαγκάδια της Θράκης κάνοντας αισθητή την παρουσία του στους απλούς μουσουλμάνους, αφήνοντας σαφές υπονοούμενο πως “εμείς είμαστε εδώ”. Κι όχι μόνο αυτό αλλά προωθεί τουρκικές ιμπεριαλιστικές κεμαλικές πολιτικές με γιορτές μίσους και φανατισμού στις οποίες μάλιστα πολλές φορές συμμετέχουν και ντόπιοι (ελληνόφωνοι) δημαρχονομαρχαίοι! Μπορεί όμως ακόμη και ο πιο ευφάνταστος να φανταστεί τον Ελληνα πρόξενο στην Τουρκία να γυρνά συνοικισμούς της Κωνσταντινούπολης προωθώντας τον ελληνικό επεκτατισμό στην Τουρκία; (και να παρέμενε εκεί περισσότερο από 5 δευτερόλεπτα;)
Καλωσήρθατε στην (τουρκική ή όποια άλλη) δημοκρατία (;) της δυτικής Θράκης!
Το δημοσίευμα από το blog “Τουρκικά Νέα”:
http://tourkikanea.wordpress.com
Κάποιοι στη Δ. Θράκη έχουν ¨ξεφύγει¨ λίγο. Την Κυριακή 23-10-2010 έγινε στο τζαμί του μειονοτικού χωριού Εχίνος της Ξάνθης μία τελετή χάτιμ. Πρόκειται για τελετή περάτωσης των μαθημάτων Κορανίου. Παρόντες ήταν ο ψευτομουφτής Ξάνθης και εκλεκτός της Άγκυρας Αχμέτ Μέτε και ο τούρκος πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς. Προσέξτε λοιπόν κάποιες φωτογραφίες από την εκδήλωση και κρίνετε μόνοι σας…
Υπήρχαν πάνω από 15 άτομα που κυκλοφορούσαν με την μπλούζα που βλέπετε. Η μπλούζα αυτή από μπροστά έχει όπως βλέπετε την σημαία της Τουρκικής Δημοκρατίας της ανεξάρτητης Δ. Θράκης !!! Στην επόμενη φωτογραφία βλέπετε την πίσω μεριά αυτής της μπλούζας με την φράση ¨Νεολαία του Λαλά Σαχίν Πασά¨. Ο Λαλά Σαχίν Πασάς ήταν ένας από τους Οθωμανούς στρατηγούς που συνέβαλαν στην κατάκτηση της Δ. Θράκης…
Οι τελετάρχες της εκδήλωσης ψευδομουφτής Ξάνθης και Τούρκος πρόξενος Σάρνιτς. Κύριε Παπανδρέου μην ανησυχείς. Αφού το ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη παίρνει ψηλά ποσοστά στην μειονότητα, όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες. Συνέχισε με το κανό σου….
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: