Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Αιφνίδιες εξελίξεις στην ΕΛΒΟ


Νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι σε έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ. της εταιρίας ο μέχρι σήμερα διευθύνων σύμβουλος και οικονομικός διευθυντής της εταιρίας κ. Φώτης Σπυράκος ο οποίος ασκούσε το management της εταιρίας για λογαριασμό του Ομίλου Μυτιληναίου ανακοίνωσε την παραίτησή του.

Το Δ.Σ. αποφάσισε να αναθέσει τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου στον πρόεδρο της εταιρίας κ. Δημήτρη Παπακώστα.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛΒΟ είναι μία κρατικά ελεγχόμενη εταιρία στην οποία το ελληνικό δημόσιο ελέγχει το 51% ενώ το 43% και το management της εταιρίας το έχει αναλάβει ο όμιλος Μυτιληναίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του defence-point.gr, από εργαζόμενους της εταιρίας, κατά την ομιλία του στο Δ.Σ ο κ. Σπυράκος ανέφερε ότι η παραίτηση του γίνεται για καλό της εταιρίας ώστε η ΕΛΒΟ να μπορεί να αναλάβει προγράμματα  χωρίς να εκδηλώνονται αντιδράσεις για την συμμετοχή του Ομίλου Μυτιληναίου σε αυτή.

Όπως είναι φυσικό η εξέλιξη αυτή δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση στους 550 εργαζόμενους της εταιρίας και έλαβε χώρα σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο όχι μόνο για την εταιρία αλλά για το σύνολο της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, όπου η παρατεταμένη «ανομβρία» στην ανάθεση συμβάσεων έχει καταφέρει όχι απλώς καίριο πλήγμα στην οικονομική κατάσταση των εταιριών αλλά πλέον αποδομεί αυτή καθαυτή τη βιομηχανική υποδομή της χώρας.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η απόφαση του Ομίλου Μυτιληναίου να εγκαταλείψει το management της εταιρίας δεν συνεπάγεται άμεσα και την απεμπλοκή του από την μετοχική του σύνθεση. Σε κάθε περίπτωση όμως μπορεί να ερμηνευθεί ως μία ισχυρή χειρονομία απογοήτευσης καθώς μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος των LEOPARD 2HEL η εταιρία καρκινοβατεί χωρίς καμία απολύτως στήριξη από την Ελληνική κυβέρνηση.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι σε όλο αυτό το διάστημα η μόνη άξια λόγου σύμβαση που ανατεθεί στην εταιρία ήταν αυτή της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου για 308 οχήματα τακτικών μεταφορών του Ομίλου RHEINMETALL-MAN.

Εντός ολίγου αναμένεται και επίσημη ανακοίνωση του Ομίλου Μυτιληναίου για τις συγκεκριμένες εξελίξεις.  

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: