Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Tουρκία – Ελλάδα: 2-0


Υπάρχουν πολλοί τρόποι να καταστρέψεις μία χώρα. Ένας τρόπος είναι να της καταστρέψεις την ενεργειακή της υποδομή. 

Δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος, ή επιστήμονας… Πολλή και φτηνή ενέργεια είναι ένας από τους παράγοντες της οικονομικής ανάπτυξης και της οικονομικής άνεσης. 

Χωρίς πολλή και φτηνή ενέργεια, πας πίσω στον Μεσαίωνα.
Δεν ξέρω πολλά για την Τουρκία αλλά σε δύο πράγματα είναι πολύ μπροστά από εμάς:
2) ενώ παριστάνει ότι την ενδιαφέρει η πράσινη ενεργειακή μούχλα, οι ταρίφες που δίνει σε Πράσινα τρωκτικά είναι πολύ μικρότερες από τις δικές μας.
Χαμηλή τιμή για αιολικά και φωτοβολταϊκά. €100 με €200/MWhr πληρώνουμε εμείς το αιολικό ρεύμα, €56 δίνουν οι Τούρκοι. Περίπου €400/MWhr δίνουμε εμείς για φωτοβολταϊκό ρεύμα, €102 δίνουν οι Τούρκοι. Συγκινείται κανένας «Βουλευτής» του Ελληνικού Κοινοβουλίου να ρωτήσει κάτι στην Βουλή; Για αυτό γελάει η κυρία Μπιρμπίλη;
Αν ήθελα να καταστρέψω τον εχθρό μου, θα τον έπειθα να δώσει μεγάλες επιδοτήσεις σε ΑΠΕ, να βάλει υψηλά τέλη υπέρ ΑΠΕ, να έχει υψηλά feed- in-tariffs, και ακριβό ρεύμα. Κύριε Recep Tayyip Erdoğan, σώστε τον Πλανήτη, φτιάξτε το Κλίμα, προστατέψτε τους πιγκουΐνους, βάλτε πολλά αιολικά, πολλά φωτοβολταϊκά… (Άντε, μπας και φύγουν τα ποντίκια από εμάς, και πάνε στην Τουρκία, αν και χλωμό το βλέπω, οι Τούρκοι δεν μασάνε… Αν τους στέλναμε τον Ζερβό και τον Τσιπουρίδη και φέρναμε εδώ τον Erdoğan;)

Δεν υπάρχουν σχόλια: