Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

100 ΧΙΛΙΑΔΕΣ Η ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ - 150 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

Δεν πρόκειται για έκφραση ρατσισμού, αλλά για την πραγματικότητα: 150 εκ ευρώ είναι το κόστος νοσηλείας των παράνομων μεταναστών.

Την ώρα που τα νοσοκομεία βουλιάζουν στα χρέη και τα ασφαλιστικά ταμεία βρίσκονται στο «κόκκινο», ο κρατικός προϋπολογισμός επιβαρύνεται με 150 εκ ευρώ για την περίθαλψη των παράνομων μεταναστών.

Η αποκάλυψη έγινε χθες στη Βουλή από τον υπουργό Υγείας Α. Λοβέρδο κατά την συζήτηση ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Α. Γεωργιάδη. 


Ο υπουργός αποκάλεσε τα 150 εκ «ορφανά», καθώς, όπως είπε, είναι ένα κόστος που «κανείς δεν αναλαμβάνει».

Σ’ αυτά τα ορφανά προστέθηκαν επιπλέον 100.000 ευρώ που ήταν το κόστος νοσηλείας των 300 μεταναστών που πραγματοποίησαν απεργία επί 44 μέρες στο Μέγαρο Υπατία.

Ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει τα χρήματα από τους «αλληλέγγυους» - αν και ευθύνη έχει η ίδια η κυβέρνηση που δεν έλυσε το θέμα μόλις οι μετανάστες εγκαταστάθηκαν στη Νομική.

Απαντώντας, ο υπουργός Υγείας συμφώνησε πως σε τέσσερα νοσοκομεία «είχαμε περιπτώσεις όπου συνοδοί παρενέβαιναν στη δουλειά των γιατρών, με σκοπό να μην πάρουν παρά εντερική διατροφή, μέσω ορού».

Όσο για τα 150 εκ που «κανείς δεν αναλαμβάνει», μπορούν αντιστοίχως να ζητηθούν από τις διάφορες ΜΚΟ – ή να αφαιρεθούν από την ετήσια χρηματοδότησή τους…

Οι μετανάστες έφθασαν χθες στο λιμάνι της Σούδας, ενώ νωρίτερα δύο από αυτούς επιχείρησαν να αυτοπυρποληθούν, υποστηρίζοντας ότι δεν ικανοποιήθηκε το αίτημά τους για παραμονή στη χώρα.

Στην Κρήτη οι μετανάστες έγιναν δεκτοί από περίπου 50 «αλληλέγγυους». που τους υποδέχθηκαν με πανό, συνθήματα και χειροκροτήματα. 


«Οι αγωνιστές μετανάστες δεν άφησαν στην Υπατία και στο εργατικό κέντρο Θεσσαλονίκης μόνο τους 4,5, κατά εκτίμηση, τόνους ζωτικού ανθρώπινου βάρους που έχασαν εκεί, μια και ο κάθε ένας κατά μέσο όρο έχασε 15 κιλά, αλλά άφησαν και μια παρακαταθήκη αγώνα ήθους και αξιοπρέπειας πετυχαίνοντας την πρώτη μεγάλη κεντρική νίκη στον καιρό του μνημονίου» δήλωσε κατά την άφιξη του πλοίου ο Μάρκος Χατζησάββας, από το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης. 

 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: