Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Σκόπια: Στα σκαριά η δημιουργία «Αλβανικού Κινήματος Αυτοδιάθεσης»

  Αλβανικό Κίνημα "Αυτοδιάθεσης" θα δημιουργηθεί και στην πΓΔΜ
Ορισμένες ‘υπηρεσίες’ από ότι φαίνεται στα Βαλκάνια δουλεύουν πλέον του δέοντος, φτιάχνοντας σενάρια τα οποία προσπαθούν να υλοποιήσουν.
 
Ο Αλμπίν Κούρτι, αρχηγός του κινήματος  του Κοσσυφοπεδίου «Αυτοδιάθεση»/VETËVENDOSJE!”, που έχει στόχο την ένωση του Κοσσόβου με την Αλβανία, θα μεταβεί στα Σκόπια, προσκεκλημένος του  Συμβουλίου Αλβανικών Οργανώσεων (KOSH), προκειμένου να ιδρυθεί, επίσημα, στα Σκόπια, η ανάλογη Κίνηση «Αυτοδιάθεση» που θα στοχεύει στην ένταξη των Αλβανών της πΓΔΜ στο αλβανικό κράτος.
 
Οι εκπρόσωποι του ‘KOSH’, δήλωσαν, αποκλειστικά, στο ‘Ιλλυρικό Πρακτορείο’, ότι θα ιδρυθεί σύντομα το κίνημα αυτό, δίχως όμως να έχει διευκρινιστεί αν του ‘σκοπιανού- αλβανικού κινήματος’, θα ηγείται ο ίδιος ο Αλμπίν Κούρτι ή θα αναδειχθεί ανάλογος ηγέτης και στην ‘Μακεδονία’.

«Η υποβάθμιση του αλβανικού πολιτικού παράγοντα, σε μηδενικά επίπεδα στην πΓΔΜ, αλλά και ο απόηχος της δυναμικής των αλβανικών οργανώσεων που θα μπορούν να λειτουργούν  εκτός κοινοβουλίου, ωθούν την δημιουργία ενός κινήματος που θα ονομασθεί «Vetevendosje», και θα περιλαμβάνει τις περίπου 40 οργανώσεις Αλβανών πολιτών της πΓΔΜ.
 
Οι οργανώσεις αυτές είναι αντίθετες σε οποιαδήποτε σχέση ή σχηματιζόμενα σενάρια με τα σύγχρονα αλβανικά πολιτικά κόμματα της πΓΔΜ.
 
Σύμφωνα με τους  ιδρυτές του κινήματος, δεν υπάρχει κανένα πολιτικό υπόβαθρο ή σχέση με κάποια πολιτική οντότητα αλλά αποτελεί ένα ‘αδελφικό’ και ‘αγνό’ κίνημα, χωρίς, ακόμη, να έχει κάποια ιδιαίτερη σχέση με τον πυρήνα του Κινήματος ‘Αυτοδιάθεση’ του Κοσσυφοπεδίου.
Τίτλος: «Edhe në Maqedoni do të formohet LëvizjaVETËVENDOSJE!”»
Δημοσίευση: Botasot, 13.3.2011.


Δεν υπάρχουν σχόλια: