Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

“Ο ευγενέστατος φρουρός αγόραζε τσιγάρα για τον κ. Παμπούκη”


Είναι κοινό μυστικό ότι οι αστυνομικοί απουσιάζουν από τις γειτονιές,  καθώς είναι μικρός ο αριθμός που διατίθεται για την  προστασία των πολιτών, ενώ περισσεύουν στη φύλαξη των πολιτικών, επιχειρηματιών και μεγαλοδημοσιογράφων.

Τα έλεγε σήμερα το πρωί και ο γ.γ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, Σπήλιος Κρικέτος, επισημαίνοντας ότι ο αριθμός που διατίθεται για τους πολιτικούς είναι μεγάλος (για να μην πούμε για τους επιχειρηματίες και τους μεγαλοδημοσιογράφους που εάν θέλουν φύλαξη μπορούν να πληρώσουν ιδιωτική), ενώ όπως  είπε “όλες οι ζωές έχουν την ίδια αξία και θα έπρεπε να προστατεύονται εξίσου“. 

Σωστά, μόνο που οι πολιτικοί δε φαίνεται να συμφωνούν και μάλλον πιστεύουν ότι η δική τους ζωή  έχει μεγαλύτερη. Γι’ αυτό και την φροντίζουν, αδιαφορώντας για την ασφάλεια της πλειοψηφίας των πολιτών. 

Είναι επίσης γνωστό ότι πολλοί από αυτούς χρησιμοποιούν τους αστυνομικούς όχι μόνο για φύλαξη, αλλά και για να τους κατεβάζουν τα παιδιά στο σχολικό, να τους κρατάνε τη τσάντα, ακόμα και να τους κουβαλάνε τα ψώνια ή να τους στέλνουν να τους αγοράσουν τσιγάρα.

Ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ιδού ένα απόσπασμα από τη διήγηση του δημοσιογράφου της “Καθημερινής” Στέφανου Κασιμάτη μετά από συνάντηση μαζί του:  ”…. 

Ταυτοχρόνως, όμως, σκέπτομαι και την πεζή πλευρά της εξουσίας, διότι μας τελειώνουν τα τσιγάρα και (ο Χάρης Παμπούκης) υποχρεώνεται να υποβάλει στον ευγενέστατο φρουρό του την παράκληση να πεταχτεί στο περίπτερο να μας προμηθεύσει”.

(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_25/10/2009_334846

Δεν υπάρχουν σχόλια: