Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Το Αιγαίο υπό διαπραγμάτευση!

 


Σε πλήρη επιβεβαίωση της εφημερίδας μας η οποία υποστήριξε ότι με την ο­μπρέλα των διερευνητικών επαφών μεθοδεύεται η απόλυτη απεμπόληση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Το είπε ξεκάθαρα και χωρίς ιδιαίτε­ρες περιστροφές ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι «οι δυο χώρες διαπραγματεύονται νησιά του Αιγαίου, χωρικά ύδατα και τη ζώνη FIR, σε πνεύμα γειτονικό και φιλικό». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοιες δηλώσεις έκανε και ο υπουργός Εξωτερικών ΝταΒούτογλου κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του στη χώρα μας. 

Αυτό αποδεικνύει ότι Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα οργανωμένο τουρκικό σχέδιο δημοσιοποίησης όσων συζητούνται μεταξύ των αρμόδιων αξιωματούχων, με πρόθεση να δεσμεύσουν πρόσωπα και καταστάσεις. 

Και αυτό επιτυγχάνεται καθώς η ελληνική κυβέρνηση αντί να περάσει στην αντεπίθεση, να διαψεύσει όσα λέγονται και να αποδοκιμάσει την τουρκική πλευρά, κρύβεται. 
Και όχι μόνο αυτό.
Επιμένει στην ανάγκη συνέχισης των διερευνητικών, επαφών, αλλά και εντατικοποίησης τους. 

Μάλιστα ο Γιώργος Παπανδρέου προτίθεται να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία μέσα στο καλοκαίρι και αφού έχουν διεξαχθεί εκεί εκλογές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα δώσει συνέχεια στη μυστική διπλωματία και κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν ανακοινώσεις για την πορεία των διαβουλεύσεων για την επίλυση των διμερών διαφορών.

Εφημερίδα A1 ΣΕΛ 9

Δεν υπάρχουν σχόλια: